zlatni zub

Bljesak zlatnog zuba

Mate Matišić: BLJESAK ZLATNOG ZUBA, gastarbajterska kronika Redatelj: Zoran Mužić Scenograf: Darko Bakliža Kostimografkinja: Elvira Ulip Glazba: Šimun Matišić i Mate Matišić Jezični savjetnik: Damir Lončar Asistentica scenografa: Marijana Gradečak OSOBE: Stipe, Opširnije »

nasl_mamamia

MAMMA MIA!

MAMMA MIA! Glazba i stihovi Benny Andersson Björn Ulvaeus neke pjesme u suradnji sa Stigom Andersonom tekst: Catherine Johnson Adaptacija na hrvatski: Dražen Bratulić Mjuzikl Mamma Mia! izvorno su za Litterstar, u Opširnije »

skup_slika

Skup

Marin Držić: SKUP Režija i dramaturška obrada: Nina Kleflin Scenograf i oblikovatelj svjetla: Osman Arslanagić Kostimografkinja: Marija Šarić Ban Autor glazbe: Tomislav Babić Scenski pokret: Damir Klemenić Jezična savjetnica i asistentica redateljice: Srđana Opširnije »

novaslika

Mala kavana

Carlo Goldoni – Damir Lončar: MALA KAVANA, komedija Dramaturški obradio i za prikazivanje u Kazalištu Komedija prilagodio Damir Lončar   Redatelj: Damir Lončar Scenograf: Ivo Knezović Kostimografkinja: Danica Dedijer Autor glazbe: Dinko Opširnije »

Čisto ludilo

Čisto ludilo

Komedija Paul Pörtner: ČISTO LUDILO (Shear Madness) Kazalište “Komedija”  u  dogovoru s Cranberry Productions, Inc. te Marilyn Abrams i Bruceom Jordanom Prijevod: Vladimir Gerić O DJELU: Ova unikatna komedija dogadja se u Opširnije »

Danas u Komediji

FacebookTwitterPodijeli

C. Goldoni – D. Lončar: MALA KAVANA

novaslika

 

Zbog velike potražnje dodatna izvedba mjuzikla Mamma Mia! u prosincu!

Zbog velike potražnje ubacili smo još jednu izvedbu mjuzikla Mamma Mia! – u srijedu, 30.12. 2015. u 19:30. Ulaznice za tu izvedbu bit će u prodaji od ponedjeljka, 23.11.2015.

Ulaznice za Silvestrovo u Komediji u prodaji od 23.11.2015.

Ulaznice za Silvestrovo u Komediji – mjuzikl MAMMA MIA! (31.12.2015. u 17:30) bit će u prodaji od ponedjeljka, 23.11.2015. Ulaznice će biti u prodaji isključivo na blagajnama Kazališta (Oktogon i Kaptol).

Zbog Dana žalosti otkazuje se večerašnja izvedba!

Zbog dana žalosti OTKAZUJE SE  izvedba mjuzikla MAMMA MIA! u ponedjeljak, 16.11.2015. Kupljene ulaznice mogu se vratiti na prodajno mjesto gdje su kupljene.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Otkazana izvedba “Skupa”

Izvedba predstave “Skup”, u ponedjeljak, 9. 11.2015., OTKAZUJE SE zbog bolesti glumca. Kupljene ulaznice možete vratiti na prodajno mjesto gdje su kupljene.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Mamma Mia! u prosincu

MAMMA MIA! (slobodna prodaja) u prosincu:

5., 7., 21., 22., 23., 28. i 29.

Ulaznice u prodaji od ponedjeljka, 9. 11. 2015.

 

 

Dodatne izvedbe mjuzikla “Mamma Mia!”

Zbog velikog interesa u rapored za listopad dodali smo još dvije izvedbe mjuzikla “Mamma Mia!” – 13. i 14. 10. 2015. Ulaznice su u prodaji!

Početak sezone

Poštovani posjetitelji,

nova kazališna sezona počinje 18. rujna izvedbom mjuzikla MAMMA MIA!, a cijeli raspored za rujan i dio listopada možete pogledati OVDJE. Ulaznice možete kupiti na blagajni u Oktogonu (radno vrijeme: radnim danom 8 – 17 sati, subotom 8 – 13 sati), ili na ulaznice.hr.

Detaljnije informacije o novoj sezoni bit će objavljene uskoro.

Ansambl mjuzikla USKRSLI na dočeku Pape Franje u Sarajevu

Na dočeku Pape Franje u Sarajevu, 6. lipnja sudjelovat će i ansambl mjuzikla USKRSLI, koji je nastao u koprodukciji Župe sv. Antuna Padovanskog, glasnika sv. Antuna Padovanskog “Veritas” i Kazališta “Komedija”! 

Premijera mjuzikla “Legenda Ružice grada”

Večeras će se u kazalištu Komedija održati premijera mjuzikla “Legenda Ružice grada”, nastalog u koprodukciji kazališta Komedija, Studija KUBUS i Plesne grupe RI DANCE – RIJEKA.

Mjuzikl je djelo mladih magistara glazbe, sestre i brata, Andree Kopri Lončarić i Deana Koprija, a režioju potpisuje Robert Bošković.

Više o mjuziklu pročitajte OVDJE.

100. izvedba “Čistog ludila”

Zadovoljstvo nam je najaviti  večerašnju 100. izvedbu Komedijine hit-predstave

 Čisto ludilo

Veseli krimić sa škarama

P. Pörtner / M. Abrams – B. Jordan

Redateljica: Nina Kleflin

Scenograf: Osman Arslanagić

Kostimografkinja: Marija Šarić Ban

 

Uloge: Damir Lončar, Vid Balog, Igor Mešin / Damir Poljičak, Jasna Palić Picukarić, Saša Buneta i Nina Kaić Madić
Premijera ove komedije (ujedno i hrvatska praizvedba), bila je 4. svibnja 2012. i odmah postala ultimativni hit: činjenica da ni jedna izvedba ne mora imati isti kraj, da je publika ta koja odlučuje o počinitelju ubojstva, da je publika sudionik događaja, rezultirala je rasprodanim izvedbama, a na koncu i već 100. izvedbom u nepune tri godine!

Premijera Držićeva “Skupa”

U petak, 20. ožujka održat će se svečana premijera Držićeva Skupa, a pretpremijera je u četvrtak, 19:ožujka.

U glavnoj ulozi je Damir Lončar, a u ostalim su ulogama Vanda Winter, Vanja Ćirić, Ana Kraljević, Sanja Marin, Davor Svedružić, Goran Malus, Slaven Španović, Ivan Magud, Ivan Čuić, Adam Končić i Goran Malus.

Autorsku ekipu čine redateljica i Nina Kleflin, koja je ujedno i dramaturški obradila djelo, scenograf  i oblikovatelj svjetla Osman Arslanagić, kostimografkinja Marija Šarić Ban, autor glazbe Tomislav Babić, suradnik za scenski pokret Damir Klemenić, te jezična savjetnica i asistentica redateljice Srđana Šimunović.

 

Iako je ovaj majstorski portret škrca nastao u davnom šesnaestom stoljeću, prije Shakespearea ili Molierea, on nam progovara lijepim dubrovačkim jezikom o temama koje se nisu nimalo izmijenile do današnjih dana. Držić izruguje lakomost, gramzivost i želju za stjecanjem, raskrinkava mračnu moć novca koji kvari ljude i potiče u njima njihove najgore osobine.

Ali ova komedija nije mračna. U njoj ostaje mjesta za vedrinu, za radost igre. I ne samo zato što naš mudri Dum Marin prepušta jednom dosjetljivom mladom sluzi da nadmudri škrtog starca, već i zato što je svojoj komediji sačinio završetak koji slavi ljubav i radost života. Ljubav mladih pobjeđuje sebičnost starih, optimizam budućnosti poražava prošlost, a vjera i poštenje odnose trijumf nad ispraznim bogatstvom.

Bar je tako na našoj pozornici, u novoj predstavi Skup koja je tu da vas inspirira i pozove: odbacite i ono malo novca što imate i budite sretni!

Raspored ostalih izvedbi pogledajte OVDJE.

| Designed by: suv | Thanks to lexus suv, ford suv and honda suv