Diplomac

Diplomac

Prilagodio Terry Johnson prema romanu Charlesa Webba i filmskom scenariju Caldera Willinghama i Bucka Henryja na temelju posebnog sporazuma sa StudioCanal(om) Praizvedeno u produkciji Johna Reida i Sache Brooksa u Londonu i na Opširnije »

Čisto ludilo

Čisto ludilo

Komedija Paul Pörtner: ČISTO LUDILO (Shear Madness) Kazalište “Komedija”  u  dogovoru s Cranberry Productions, Inc. te Marilyn Abrams i Bruceom Jordanom Prijevod: Vladimir Gerić O DJELU: Ova unikatna komedija dogadja se u Opširnije »

Danas u Komediji

u 19:30 sati DIPLOMAC (prilagodio Terry Johnson) – Popularna pretplata A / ulaznice i u slobodnoj prodaji

Diplomac

Ansambl mjuzikla USKRSLI na dočeku Pape Franje u Sarajevu

Na dočeku Pape Franje u Sarajevu, 6. lipnja sudjelovat će i ansambl mjuzikla USKRSLI, koji je nastao u koprodukciji Župe sv. Antuna Padovanskog, glasnika sv. Antuna Padovanskog “Veritas” i Kazališta “Komedija”! 

Otkazana predstava

Izvedba mjuzikla “Legenda Ružice grada” u petak, 8. 5. 2015. OTKAZUJE SE zbog bolesti glumice.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Premijera mjuzikla “Legenda Ružice grada”

Večeras će se u kazalištu Komedija održati premijera mjuzikla “Legenda Ružice grada”, nastalog u koprodukciji kazališta Komedija, Studija KUBUS i Plesne grupe RI DANCE – RIJEKA.

Mjuzikl je djelo mladih magistara glazbe, sestre i brata, Andree Kopri Lončarić i Deana Koprija, a režioju potpisuje Robert Bošković.

Više o mjuziklu pročitajte OVDJE.

100. izvedba “Čistog ludila”

Zadovoljstvo nam je najaviti  večerašnju 100. izvedbu Komedijine hit-predstave

 Čisto ludilo

Veseli krimić sa škarama

P. Pörtner / M. Abrams – B. Jordan

Redateljica: Nina Kleflin

Scenograf: Osman Arslanagić

Kostimografkinja: Marija Šarić Ban

 

Uloge: Damir Lončar, Vid Balog, Igor Mešin / Damir Poljičak, Jasna Palić Picukarić, Saša Buneta i Nina Kaić Madić
Premijera ove komedije (ujedno i hrvatska praizvedba), bila je 4. svibnja 2012. i odmah postala ultimativni hit: činjenica da ni jedna izvedba ne mora imati isti kraj, da je publika ta koja odlučuje o počinitelju ubojstva, da je publika sudionik događaja, rezultirala je rasprodanim izvedbama, a na koncu i već 100. izvedbom u nepune tri godine!

Otkazana izvedba predstave “Ella i Marilyn” 4. 4. 2015.

Izvedba predstave “Ella i Marilyn” u subotu, 4. 4. 2015. OTKAZUJE SE zbog tehničkih razloga.
Ulaznice mogu se vratiti na prodajno mjesto gdje su kupljene.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Premijera Držićeva “Skupa”

U petak, 20. ožujka održat će se svečana premijera Držićeva Skupa, a pretpremijera je u četvrtak, 19:ožujka.

U glavnoj ulozi je Damir Lončar, a u ostalim su ulogama Vanda Winter, Vanja Ćirić, Ana Kraljević, Sanja Marin, Davor Svedružić, Goran Malus, Slaven Španović, Ivan Magud, Ivan Čuić, Adam Končić i Goran Malus.

Autorsku ekipu čine redateljica i Nina Kleflin, koja je ujedno i dramaturški obradila djelo, scenograf  i oblikovatelj svjetla Osman Arslanagić, kostimografkinja Marija Šarić Ban, autor glazbe Tomislav Babić, suradnik za scenski pokret Damir Klemenić, te jezična savjetnica i asistentica redateljice Srđana Šimunović.

 

Iako je ovaj majstorski portret škrca nastao u davnom šesnaestom stoljeću, prije Shakespearea ili Molierea, on nam progovara lijepim dubrovačkim jezikom o temama koje se nisu nimalo izmijenile do današnjih dana. Držić izruguje lakomost, gramzivost i želju za stjecanjem, raskrinkava mračnu moć novca koji kvari ljude i potiče u njima njihove najgore osobine.

Ali ova komedija nije mračna. U njoj ostaje mjesta za vedrinu, za radost igre. I ne samo zato što naš mudri Dum Marin prepušta jednom dosjetljivom mladom sluzi da nadmudri škrtog starca, već i zato što je svojoj komediji sačinio završetak koji slavi ljubav i radost života. Ljubav mladih pobjeđuje sebičnost starih, optimizam budućnosti poražava prošlost, a vjera i poštenje odnose trijumf nad ispraznim bogatstvom.

Bar je tako na našoj pozornici, u novoj predstavi Skup koja je tu da vas inspirira i pozove: odbacite i ono malo novca što imate i budite sretni!

Raspored ostalih izvedbi pogledajte OVDJE.

Otkazane izvedbe “Cabareta”

Zbog bolesti izvođača OTKAZANE SU izvedbe mjuzikla CABARET u petak, 13. veljače i u subotu, 14. veljače 2015. Kupljene ulaznice mogu se vratiti na prodajno mjesto na kojem su kupljene.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Otkazane izvedbe predstava “Čisto ludilo”!

Zbog bolesti glumice OTKAZANE SU izvedbe predstave ČISTO LUDILO 11. i 12. veljače 2015.
Ulaznice se mogu vratiti na prodajno mjesto na kojem su kupljene.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

 

Preminuo Mato Jelić

U nedjelju, 8.veljače 2015. preminuo je umirovljeni glumac Kazališta Komedija, gospodin Mato Jelić.

Mato Jelić rođen je  1919. Od 1945. do 1963. bio je članom Karlovačkog kazališta  u kojem je odigrao mnogo uloga (120 naslova te oko 2300 predstava). Primio je i Nagradu grada Karlovca, te Udruženja dramskih umjetni­ka  Hrvatske. Od 1963. do 1965. kao slobodni umjetnik djeluje  u  Sa­rajevu  (Malo pozorište).  U Kazalište “Komedija” dolazi 1965. godine kao  već kao iskusan i priznati dramski glumac, preu­zevši odmah dio velikih i zahtjevnih uloga, posebice u komedijama autora  iz  hrvatske dramske baštine  i  komedijama  suvremenih domaćih  autora (Klupko, Malo pa ništa, Jalnuševčani, Graničari,  Političko vjenčanje, Revolucija u dvorcu, Naručena komedija, Muholovka…).

Zahvaljujući  svojoj  glumačkoj  svestranosti, nastupao  je  i u cijelom nizu glazbenih predstava izvedenih na sceni “Komedije”  - od operete  do mjuzikla (Guslač na krovu, Spli’ski akvarel, Gubec-beg,  Grička vještica, Kralj je gol, Grofica Marica,  Dundo Maroje), a u mjuziklu Jalta, Jalta nastupao je od njegove praizvedbe 1971., i ulogu Ruskog generala odigrao čak 534 puta.

Od gospodina Mate Jelića oprostit ćemo se na ispraćaju u četvrtak, 12. 2. 2015. u 11:40 sati na groblju Mirogoj.

 

 

Audicija za uloge u mjuziklu MAMMA MIA!

ZGK „Komedija“ raspisuje

 

AUDICIJU

 

za glumačko / pjevačke uloge u mjuziklu

MAMMA MIA!

 

Traže se:

muški visoki pop/rock bariton do As1, starosti 20 do 30 godina

i

ženski pop soprano do E2, starosti 20 do 30 godina

 

Audicija će se održati u petak, 20. veljače 2015. u 11:00 sati.

Materijale za audiciju potrebno je podignuti osobno u Tajništvu „Komedije“, Kaptol 27, 1. kat,  kod gospođe Mire Medić, radnim danom od 10 do 12 sati.

Otkazane izvedbe “Ukroćene goropadnice”

Izvedbe “Ukroćene goropadnice 2. i 3. veljače OTKAZANE SU zbog bolesti glumca.
Ulaznice se mogu vratiti na prodajno mjesto gdje su kupljene.
Pretplatnici Popularne pretplate A naknadno će biti obaviješteni o novom datumu izvedbe.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

| Designed by: suv | Thanks to lexus suv, ford suv and honda suv