10404522_10203188162481602_8222691277989009897_n

Uskrsli

Daniele Ricci: USKRSLI, mjuzikl Koprodukcija Župe sv. Antuna Padovanskog, glasnika sv. Antuna Padovanskog “Veritas” i Kazališta “Komedija” Redatelji: Robert Bošković i Marko Cindrić Prijevod s talijanskog: Aleksandra M. Chvalowsky Prepjev na hrvatski Opširnije »

Spli'ski akvarel

Spli’ski akvarel

Ivo Tijardović:  SPLI’SKI AKVAREL Opereta u tri čina Redatelj: Richard Simonelli Dirigent: Krešimir Batinić Scenograf: Tomislav Ruszkowski Kostimograf: Neven Mihić Koreograf: Dejan Jakovljević Zborovođa: Branko Starc Koncert majstor: Melita Šafran   OSOBE: Opširnije »

spam_featured

Monty Python’s SPAMALOT

Monty Python’s SPAMALOT Scenarij i stihovi: ERIC IDLE Uglazbili: JOHN DU PREZ i ERIC IDLE Novi mjuzikl s užitkom maznut iz filma Monty Python i Sveti gral Iz izvornog scenarija Grahama Chapmana, Opširnije »

Diplomac

Diplomac

Prilagodio Terry Johnson prema romanu Charlesa Webba i filmskom scenariju Caldera Willinghama i Bucka Henryja na temelju posebnog sporazuma sa StudioCanal(om) Praizvedeno u produkciji Johna Reida i Sache Brooksa u Londonu i na Opširnije »

Čisto ludilo

Čisto ludilo

Komedija Paul Pörtner: ČISTO LUDILO (Shear Madness) Kazalište “Komedija”  u  dogovoru s Cranberry Productions, Inc. te Marilyn Abrams i Bruceom Jordanom Prijevod: Vladimir Gerić O DJELU: Ova unikatna komedija dogadja se u Opširnije »

Jalta, Jalta

Jalta, Jalta

Mjuzikl Milan Grgić – Alfi Kabiljo Libreto dramaturški obradio: Vlado Štefančić Radnja se odvija na Jalti, u veljači 1945. godine, za vrijeme održavanja one glasovite konferencije na kojoj su Staljin, Churchill i Opširnije »

Danas u Komediji

u 19:30 sati Pretpremijera: C. Goldoni – D. Lončar: MALA KAVANA

Nagrade hrvatskoga glumišta Monty Python’s Spamalotu!

Sretni smo i ponosni što su Nagrade hrvatskoga glumišta za 2014. godinu dobili Damir Lončar za ulogu Kralja Arthura  i Renata Sabljak za ulogu Lady of the Lake u mjuziklu Monty Python’s Spamalot, Igor Mešin za režiju mjuzikla Monty Python’s Spamalot, Mirjana Zagorec za kostimografiju u istoj predstavi, a mjuzikl MONTY PYTHON’S SPAMALOT dobitnik je Nagrade za predstavu u cjelini!

Čestitamo svima nominiranima, osobito Ivi Knezoviću, Bojanu Valentiću, Vandi Winter i Zdenki Kovačićek, a posebne čestitke upućujemo i dugogodišnjoj  solistici Kazališta Komedija, gospođi Nevenki Petković Sobjeslavski na Nagradi za svekoliko umjetničko djelovanje.

“Uskrsli” 19. i 20.11. !

Objavljene nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta

Upravo su objavljene nominacije za nagradu hrvatskog glumišta 2014. Dobitnike ćemo znati 24. studenog, ali mi već sad na nominacijama čestitamo Igoru Mešinu, Draženu Čučeku, Damiru Lončaru, Renati Sabljak, Vandi Winter, Ivi Knezoviću, Mirjani Zagorec, Bojanu Valentiću i Zdenki Kovačićek. Osim pojedinačnih nominacija, naš “Monty Python’s Spamalot” nominiran je i kao najbolja predstava u cjelini u kategoriji opereta/mjuzikl!

Čestitamo i gospođi Nevenki Petković Sobjeslavski, dugogodišnjoj solistici Kazališta Komedija, dobitnici ovogodišnje Nagrade za svekoliko umjetničko djelovanje.

Sve nominacije pročitajte OVDJE.

Filip Juričić i Jasna Palić Picukarić najbolji glumci na 21. Festivalu glumca

Objavljene su nagrade 21. Festivala glumca i sa zadovoljstvom čestitamo Filipu Juričiću nagrađenom Nagradom Fabijan Šovagović za najboljeg glumca za ulogu Petruccija u predstavi Ukroćena goropadnica Williama Shakespearea u režiji Nine Kleflin!

Glumica Kazališta Komedija Jasna Palić Picukarić također je nagrađena Nagradom Fabijan Šovagović za najbolju glumicu za ulogu Beth u predstavi “Plemena” Nine Raine u režiji Slavice Knežević i koprodukciji Kazališta Planet Art i Teatra Exit iz Zagreba.

Upis pretplate za sezonu 2014. / 2015.

U ponedjeljak, 22. rujna počinje upis pretplate za sezonu 2014. / 2015. Program pretplate i detalje o upisu pogledajte OVDJE.

Gubec-beg na Bundeku

U subotu i nedjelju, 5. i 6. srpnja s početkom u 21 sat na Ljetnoj pozornici na jezeru Bundek , a u sklopu manifestacije ZgKul, “Komedija” će se oprostiti s publikom za ovu sezonu i to rock-operom Karla  Metikoša, Ivice  Krajača i Miljenka Prohaske – GUBEC-BEG, u režiji Vlade Štefančića.

Obilježavanje početka stote obljetnice Prvoga svjetskog rata izvedbom “Dobrog vojaka Švejka”

Obilježavanju stote obljetnice Prvoga svjetskog rata pridružuje se i kazalište “Komedija” izvedbom komedije Jaroslava Hašeka “Dobri vojak Švejk“, i to na sam dan ubojstva nadvojvode Ferdinanda, 28. lipnja. Taj je događaj 1914. bio povod za početak Prvoga svjetskog rata čija se obljetnica obilježava u cijelom svijetu.

 

 

| Designed by: suv | Thanks to lexus suv, ford suv and honda suv