Dodjelom Nagrade Kazališta “Komedija” Damiru Lončaru završila uspješna kazališna sezona

Posljednjoj izvedbi u ovoj kazališnoj sezoni, koncertu Čarobni Broadway u utorak navečer prethodila je svečana dodjela Godišnje nagrade Kazališta Komedija koju je za najbolje umjetničko ostvarenje dobio glumac i redatelj Damir Lončar, za ulogu Antona A.S. Dmuhanovskog u komediji Revizor, autora N. V. Gogolja i režisera Dražena Ferenčine te ulogu Nonacourta u komediji Talijanski slamnati šešir, autora Eugena Labichea i u režiji Georgija Para. Damiru Lončaru nagradu je dodijelio stručni žiri kojeg čine redatelji Krešimir Dolenčić i Zoran Mužić te prošlogodišnja dobitnica nagrade Sandra Bagarić, a nakon uvodne riječi ravnatelja kazališta Krešimira Batinića, koji mu je uručio plaketu, čestitala mu je i Renata Sabljak, prva dobitnica Nagrade. Sponzor ove nagrade koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa i koja se dodijeljuje već treću godinu za redom, jest HEP.

Nakon dodjele slijedio je bogat glazbeni program: koncert Čarobni Broadway koji je podsjetio na brojne svjetske mjuzikle poput The Little Mermaid, West Side Story, Chess, Beauty & the Beast, Monty Phyton’s SPAMALOT, Cabaret, Les Miserables, Jekyll & Hyde, Jesus Christ Superstar, Aida, Hair, Little Shop of Horrors i Cats. Vlatka Burić Dujmović, Mila Elegović, Renata Sabljak, Vanda Winter, Ervin Baučić, Dražen Bratulić Đani Stipaničev pjevali su poznate brojeve uz orkestar Kazališta Komedija kojim je ravnao Krešimir Batinić.

Iako je ovim je koncertom i službeno zatvorena 67. kazališna sezona, pripreme za novu već su u punom jeku. Sve zaljubljenike u dobru satiru, dramu, vrhunske mjuzikle, vrsne glumačke i pjevačke interpretacije i u narednoj sezoni očekuje odličan program. Četiri premijere i najgledanije predstave s dosadašnjeg repertoara vraćaju se na kazališne daske Komedije nakon ljetne stanke, a za gledatelje se sprema još puno dobrih vijesti i iznenađenja.