Tvrtko Stipić pjeva za Zagreb

Datum: Nedjelja, 20.11.2016. u 19:30 sati

Tvrtko Stipić pjeva za Zagreb

Ako ste proteklih mjeseci na radiju, internetu ili naprosto negdje u prolazu naletjeli na na nešto što vam se učinilo tako strahovito poznato a ne možete se sjetiti odakle; nešto strahovito prašnjavo i arhaično, a opet moderno i aktualno; nešto pomalo egzotično i izvanvremensko, mediteransko, latinoameričko, mitteleuropsko… a još uvijek tako preoznatljivo domaće, zagrebačko… Naletjeli ste dakle vrlo vjerojatno na pjesme s albuma „Živjeti“ (u izdanju Aquarius Recordsa), opernog tenora zagrebačkog HNK Tvrtka Stipića, diskografskog debitanta u 46-oj (r. 1970. u Zagrebu), i vjerojatno ostali zatečeni barokno bogatim aranžmanima njegova producenta Tonija Eterovića, majstorskom svirkom njegovih starih glazbenih frendova iz etabliranih bandova Tango Appasionato, Paganini Band, ali prije i povrh svega Stipićevim jedinstvenim glasom i njegovom iskusnom, uživljenom, znalačkom, šarmerskom i šmekerskom izvedbom.

Taj, nazovimo ga labour of love, mjesto gdje zanat i virtuoznost susreću istinsku ljubav, da ne kažemo zaluđenost glazbom, Stipića i njegovih „partnera u zločinu“ doživio je iznimno uspješnu promociju u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt 28. lipnja o.g. I sada je konačno došao trenutak da i šira javnost uživo osjeti taj začudni umješak tanga, bossa nove, gypsy swinga, kabarea, valcera i kojekakvih još glazbenih divota u nadahnutom čitanju Stipića i njegovih jataka. Tvrtko Stipić ovaj koncert na kojem će izvesti neke od svojih najdražih skladbi posvećuje svom rodnom gradu Zagrebu i obećava nezaboravnu večer glazbe, emocija i nostalgije uz ponekog gosta iznenađenja.

Koncert će se održati u nedjelju 20. studenog u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija sa početkom u 19:30., a ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta Komedija ili online na ulaznice.hr.