Sve je spremno za premijeru “Aide”!

Nakon velikog uspjeha mjuzikla “Aida”, u “Komediji” premijerno izvedenog u lipnju 2005., te nakon višegodišnje stanke, ovaj se vrhunski mjuzikl slavnih autora Eltona Johna i Tima Ricea u subotu, 3. veljače 2018.  vraća na daske Kazališta “Komedija”!

Jednu od najljepših ljubavnih priča ispričat će nam Renata Sabljak, Đani Stipaničev i Vanda Winter u glavnim ulogama Aide, Radamesa i Amneris, te Ervin Baučić kao Zoser, Igor Barberić i Fabijan Pavao Medvešek kao Mereb, Ljubo Zečević u ulozi Amonasra, Nedim Prohić kao Faraon te Željka Veverec  i Mateja Majerle u ulozi Nehebke.

Sudjeluju zbor, balet i orkestar Kazališta “Komedija”

Autorski tim je isti kao i 2005.: dirigent Dinko Appelt, redateljica Dora Ruždjak Podolski, scenograf Ivo Knezović, kostimografkinja Mirjana Zagorec, te koreograf Igor Barberić.

“Svaka priča je ljubavna priča”, tako glasi prijevod naslova uvodne pjesme koju pjeva egipatske princeza Amneris u muzeju, nakon što njen kip oživi. Amneris pjeva gledajući muškarca i ženu koji se, obilazeći izložbu u muzeju, zagledaju jedno u drugo. Njena pjesma uvodi nas u fascinantni svijet ljubavi i žudnje, hrabrosti i izdaje pretočen u glazbu i stihove koji bude osjećaje, prenoseći nas u davno prošla vremena čija je strast i poezija besmrtna. (više…)

Ulaznice za izvedbe u veljači su u prodaji.