Nagrada Kazališta “Komedija” Renati Sabljak

Na temelju Pravila o godišnjoj nagradi Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, prosudbeno vijeće pod presjedanjem dr.sc. Ivice Prlendera na sjednici održanoj 22. 12. 2015. donijelo je

 

ODLUKU

o dobitnici nagrade Kazališta Komedija za najbolje umjetničko ostvarenje u 2015. godini.

Prosudbeno vijeće u sastavu: Ivica Prlender, predsjednik Vijeća, ravnatelj ZGK „Komedija“ Niko Pavlović, Ivica Žigić, predstavnik Hrvatske elektroprivrede, te predstavnici medijskih pokrovitelja Dražen Klarić (Večernji list) i Josip Majher (Soundset), donijelo je jednoglasnu odluku da se ovogodišnja Nagrada za najbolje umjetničko ostvarenje dodijeli članici ansambla Kazališta Komedija, RENATI SABLJAK, za ulogu Donne Sheridan u mjuziklu MAMMA MIA!.

Dobitnici će na silvestarskoj izvedbi mjuzikla MAMMA MIA! (u četvrtak, 31.12.2015. u 17:30 sati) gradonačelnik Zagreba, gospodin Milan Bandić uručiti plaketu i novčanu nagradu. Sponzor Nagrade je Hrvatska elektroprivreda.

Renata Sabljak u Komediji je debitirala nastupom u mjuziklu „Mali dućan strave“ 2002. i od tada je praktički nemoguće zamisliti ijedan mjuzikl bez ove iznimne umjetnice. Nastupala je u Komedijinim  mjuziklima svjetskoga glasa: Chicago, Briljantin, Aida, Skidajte se do kraja, Cabaret, Monty Python’s Spamalot, Jalta, Jalta…, ali i vrsna je glumica u dramskim predstavama.

Trenutno oduševljava publiku u velikom Komedijinom hitu – mjuziklu Mamma Mia!, u ulozi Donne Sheridan, i jedina je solistica ove predstave koja je nastupila u baš svakoj izvedbi (jedina je koja nema alternaciju).

Nagrade: Nagrada za animaciju lutke i zajedničku igru ansambla na SLUK-u, Osijek (Čudesni svijet brojeva), Nagrada za zajedničku igru ansambla Assitej 2004. (Čarobna flauta); Nagrada Festivala glumca za najbolju mladu glumicu godine 2005. za ulogu Marice (Svoga tela gospodar); Orlando2006. (Ondine, Dubrovačke ljetne igre); Nagrada hrvatskoga glumišta 2014. za ulogu Gospe od Jezera (Monty Python’s Spamalot).

Čestitamo!