Sandra Bagarić dobitnica godišnje nagrade Kazališta “Komedija” za 2016. godinu

Na temelju Pravila o godišnjoj nagradi Zagrebačkog gradskog kazališta „Komedija“, Komisija za dodjelu Godišnje nagrade ZGK „Komedija“ na sjednici održanoj 26. travnja 2017. donijela je

ODLUKU

O DOBITNICI NAGRADE KAZALIŠTA KOMEDIJA ZA NAJBOLJE UMJETNIČKO OSTVARENJE U 2016. GODINI

Komisija za dodjelu Godišnje nagrade u sastavu Renata Sabljak, dramska glumica Kazališta Komedija i prošlogodišnja dobitnica Nagrade, Zoran Mužić, redatelj i Ante Batinović, novinar i urednik, imenovanoj sukladno točki IV Pravila o godišnjoj nagradi od Nadzornog odbora u sastavu predsjednika Kazališnog vijeća gospodina Ivice Prlendera, ravnatelja ZGK „Komedija“ gospodina Krešimira Batinića, predstavnika HEP-a (Sponzor) – gospodina Ivice Žigića te predstavnika medijskih pokrovitelja iz Večernjeg lista, gospodina Dražena Klarića i Soundseta, gospodina Josipa Majhera, na sjednici održanoj 26. travnja 2017. godine, odlučila je da se ovogodišnja nagrada za najbolje umjetničko ostvarenje dodjeljuje opernoj solistici, članici ansambla Kazališta Komedija, SANDRI BAGARIĆ  za ulogu Sylve Varescu u premijernoj opereti „Kneginja čardaša“ i za ulogu Cice u dramskoj predstavi „Gospođica iz Maxima“, također premijerno izvedenoj u 2016. godini.

Obrazloženje:

U 2016. godini Sandra Bagarić se pokazala ne samo kao savršeni operetni  interpret  u naslovnoj ulozi Sylve Varescu u 2016. premijerne  operete „Kneginja čardaša“, već i u glavnoj ulozi Cice  u predstavi „Gospođica iz Maxima“ Georgesa Feydeaua, koja  je Sandri Bagarić  i prva uloga u nekom dramskom komadu.  

Sandra Bagarić bila je stipendistica Kazališta Komedija, debitirala je u opereti „Madame Troubadur“, a od  1996.  zaposlena je na radnom mjestu operne solistice Kazališta.  Od tada pa sve do danas Sandra Bagarić je jedan od zaštitnih umjetničkih znakova Kazališta Komedija, ali i Zagreba, prometnuvši se u istinsku operetnu prvakinju.

Nagrada će Sandri Bagarić biti uručena u “Komediji” prije izvedbe mjuzikla “Byron” u petak, 26. svibnja 2017.

Sponzor Nagrade je HEP.