U Komediju je stigao “Revizor”!

”Kome se smijete? Sebi. Sebi se smijete“ – riječi su kojima je u petak završila izvedba prve ovosezonske premijere Kazališta Komedija. Društvena komedija Revizor, Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, postavljena je u režiji Dražena Ferenčine, a iako je riječ o djelu napisanom davne 1836. godine, čini se kako je oslikala društvo u kojem i dan danas živimo.

Damir Lončar, Filip Juričić, Davor Svedružić, Goran Malus, Ivica Zadro, Igor Mešin, Saša Buneta, Dubravka Ostojić, Nina Kaić Madić, Ivan Magud, Ljubo Zečević, Dražen Bratulić te Marija Borić interpretirali su komične Gogoljeve likove, a sjajnim izvedbama oživjeli su vrijeme i sliku Rusije 19. stoljeća te vrlo jasno oslikali korumpirano društvo i malograđanštinu koje i dan danas djeluje vrlo stvarno i aktualno.

Ovo je moja prva produkcija u ovom mandatu, a mislim da nismo mogli pogoditi bolje vrijeme za postavljanje Revizora. Ponosan sam i sretan na sve što smo uradili jer je Komedija dobila još jedno odlično djelo koje će, siguran sam, opravdati očekivanja naše vjerne publike, a posebno bih želio zahvaliti cijelom glumačkom ansamblu kao i svim zaposlenicima Kazališta Komedija“, izjavio je Krešimir Batinić, ravnatelj kazališta, nakon svečane premijere predstave Revizor.

Osim glumačkog postava, svoj su veliki autorski doprinos dali i Mate Matišić, izvrsno uklopivši glazbene brojeve koji podsjećaju na stare ruske napjeve, kostimografkinja Marita Ćopo, scenograf Miljenko Sekulić, autor scenskog pokret Rajko Pavlić te oblikovatelj svjetla Anđelko Kos.

Svečanu premijeru svojim su dolaskom uveličale i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske.

Iduće izvedbe “Revizora” su 24. i 26. listopada, 10., 11. i 22. studenoga 2017. Ulaznice su u prodaji na blagajnama Kazališta “Komedija” te u sustavu ulaznice.hr.