“Najstariji zanat” u siječnju premijerno u Jazz & Cabaret klubu “Kontesa”

U utorak, 14. siječnja 2020. u Jazz & Cabaret klubu “Kontesa” održat će se svečana premijera drame Paule Vogel NAJSTARIJI ZANAT u režiji Nine Kleflin. U predstavi koja govori o ženama i o njihovoj ranjivosti, o njihovoj duši, o njihovom položaju u svijetu te nastojanju da ga promijene glume Mila Elegović, Marija Jerneić / Nera Stipičević, Nada Abrus, Jasna Bilušić i Mirela Brekalo Popović.

Pet prostitutki u žalosnoj komediji Najstariji zanat funkcioniraju kao obitelj, kao poduzeće, ali i kao pravo sestrinstvo. Iako su u poodmakloj dobi, one su još uvijek djelatne. Drže se svog zanata kao  temeljnog prava da budu neovisne, samostalne, te svoju profesiju čuvaju unutar strogih moralnih kodeksa. Upravo je tu humorna izvrnutost komada, jer iako njihov posao sadrži od pamtivijeka proskribirani grijeh, njihova ga pravila održavaju čistim, poštenim i duboko ljudskim. One su stare, njihovi su klijenti stara i često nemoćna gospoda, ali za svakoga tu postoji razumijevanje, poštovanje i briga. Ljudskost, razumijevanje, poštovanje, sve to živi u tim likovima, upozoravajući nas kako su i te kvalitete, baš kao i naše stare dame – pred izumiranjem…

Prevoditelj je Ivan Mokrović, a uz redateljicu, autorski tim čine kostimografkinja Sara Lovrić Caparin, autorica glazbe Nikolina Belan, scenograf Tomislav Ruszkowski, te dizajner svjetla Anđelko Kos.

Klikom na ovaj LINK pročitajte više o predstavi, a ulaznice za izvedbe u siječnju i veljači nabavite na blagajnama Kazališta i OVDJE.