Ponovo na repertoaru: hit predstava NIJE BILA PETA, BILA JE DEVETA!

Ove kazališne sezone na Komedijin repertoar vraća se hit komedija NIJE BILA PETA, BILA JE DEVETA Alde Nicolaja!

“Nije bila Peta, bila je Deveta” tekst je suvremenog talijanskog dramatičara rumunjskog porijekla Alde Nicolaja, autora tridesetak kazališnih i televizijskih djela podjednako rado igranih u autorovoj domovini kao i drugim europskim zemljama. Riječ je o jednoj od njegovih najuspješnijih komedija – dinamičnoj ljubavnoj zavrzlami s ljubavnim trokutom i zločinom u središtu u kojoj do izražaja dolazi autorov smisao za crni humor, grotesku i brojne paradoksalne komične situacije.

Predstava u režiji Damira Mađarića premijerno je izvedena 11. studenog 2016. u Kazalištu “Komedija”. Za prijevod je zaslužan Ivo Juriša, scenografkinja je Marta Crnobrnja, kostimografkinja Marija Šarić Ban, a Dinko Appelt autor je glazbe.

Glumački ansambl čine Mila Elegović, Igor Mešin i Zlatko Ožbolt.

Gdjegod se pojavi “ljupka aždaja” Eva, muškarci zaboravljaju na svoju pamet i postaju nemoćne marionete. To iskustvo prolazi i Bruno, ambiciozni prevoditelj koji je svoju slobodu volio sve do dana kada mu na plaži priđe atraktivna Eva. Jedan poljubac dovoljan je da Bruno postane zaslijepljen od ljubavi prema toj ženi. Ona je razorna prirodna pojava, kada voli,voli apsolutno. Nakon što Eva na glavu okrene Brunin stan, učini to i sa njegovim životom, tražeći novi dokaz ljubavi…

“Nije bila Peta, bila je Deveta” na rasporedu je u subotu i ponedjeljak, 6. i 8. studenog. Ulaznice možete kupiti na našim blagajnama ili online na ulaznice.hr.