Svibanj u Komediji – smijeh, glazba i poneka suza

Poštovana publiko,

drago nam je što vam možemo najaviti da nam se u mjesecu svibnju na repertoar vraćaju i dvije predstave koje nisu igrale nekoliko mjeseci: koncert Čarobni Broadway i gorko-slatka drama Paule Vogel Najstariji zanat.

Koncert Čarobni Broadway prvi je put održan 2019. u Komediji, u organizaciji Komedije i Američkog veleposlanstva u Zagrebu, kad je posebni gost bio brodvejski glumac i pjevač Bradley Dean. Najpoznatije glazbene brojeve iz slavnih brodvejskih mjuzikala – The Little Mermaid, West Side Story, Beauty & the Beast, Monty Phyton’s SPAMALOT, Cabaret, Les Miserables, Jesus Christ Superstar, Hair, Cats i dr., predstavit će prvaci Kazališta Komedija: Renata Sabljak, Vanda Winter, Vlatka Burić Dujmović, Mila Elegović, Đani Stipaničev, Ervin Baučić i Dražen Bratulić. Orkestrom Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija ravnat će maestro Krešimir Batinić, a scenarij potpisuje Lea Anastazija Fleger.
Gorko slatka drama Paule Vogel Najstariji zanat govori o ženama, o njihovoj ranjivosti, o njihovoj duši, o njihovom položaju u svijetu i nastojanju da ga promijene.

Paula Vogel, jedna od najvećih živućih dramatičarki u Sjedinjenim američkim državama, pa i u svijetu, često u svojim kazališnim komadima govori o društveno angažiranim temama, o seksualnom zlostavljanju, o istospolnim zajednicama, o homofobiji, ali njezina velika tema su uvijek iznova žene i njihova sudbina u društvu. I ona o njima progovara s dubokim razumijevanjem i ljubavlju, a njena satirička oštrica usmjerena je na nepravde i nelogičnosti s kojima se žene uvijek iznova bore. Redateljica je Nina Kleflin, a izvrsne glumačke kreacije u ovoj dirljivoj priči ostvarile su Mirela Brekalo, Nada Abrus, Jasna Bilušić, Mila Elegović, te Marija Jerneić i Nera Stipičević. Više o predstavi pročitajte ovdje. Predstava, iako inicijalno postavljena na sceni “Kontesa”, igra u kazalištu Komedija na Kaptolu.

Osim ovih dviju, na svibanjskom repertoaru su i Brat bratu Rayja i i Michaela Cooneyja, Mandragola Niccole Macchiavellija, Tulum u samostanu Michaela Wynnea te Legenda o svetom Muhli Mate Matišića.
Cijeli raspored za svibanj pogledajte ovdje, a ulaznice možete kupiti na platformi ulaznice.hr ili na našoj blagajni u Oktogonu (radno vrijeme).
Mislimo na vašu sigurnost i provodimo sve epidemiološke mjere.
Radujemo se vašem dolasku!