Ella i Marilyn

BONNIE GREER: ELLA I MARILYN
Prijevod: David Stopper

Redateljica: Nina Kleflin
Scenograf: Osman Arslanagić
Kostimografkinja: Marija Šarić Ban
Koreograf: Dejan Jakovljević
Korepetitor: Joe Kaplowitz

Uloge:

Ella:  Zdenka Kovačiček
Marilyn:  Vanda Winter

Band:  Mladen Baraković, Zdenko Ivanušić, Joe Kaplovitz, Ante Mažuran, Ramon Reberšak, Borna Šercar

Baletni ansambl:  Kazališta Komedija: Mateja Ivanković, Petra Radošević, Morana Paškiević, Dejan Jakovljević, Emil Kuzminski, Zoran Simikić

Inspicijentica:  Dijana Dajčić
Šaptačica:  Dorotea Krivec

ProducentNiko Pavlović

Kazalište  „Komedija“ u ožujku donosi novu premijeru – glazbeno scensku duodramu Ella i Marilyn britanske autorice Bonnie Greer. Ova zanimljiva priča portretira dvije velike umjetnice – Ellu Fitzgerald i Marilyn Monroe u doba njihovog poznanstva tijekom jednog  posebnog tjedna 1955.  godine u Americi.

Tada već vrlo popularna i svjetski poznata zvijezda Marilyn Monroe saznaje da njena omiljena crna pjevačica  Ella Fitzgerald ne smije nastupati u elitnom jazz klubu Mocambo u Los Anglelesu. U doba rasne segregacije u Americi takve su zabrane vrlo jake i Marilyn se odlučuje na hrabar i riskantan potez. Naziva vlasnika kluba Mocambo i obećaje mu da će sjediti u publici, u prvom redu njegovog kluba, ukoliko pozove Ellu za nastup. Prelijepa glumica uspije u svom naumu, održi obećanje i zaista iz prvog reda prati nastup svoje omiljene pjevačice čitav tjedan njenih nastupa. Tamo, u  garderobi  iza scene zadimljenog jazz kluba dvije velike zvijezde postaju prijateljice i zauvijek promijene život jedna drugoj.

U ovoj dirljivoj priči o prijateljstvu, hrabrosti, strahovima i nadama koji postoje i kod najvećih i najvoljenijih umjetnika imat ćete priliku zaviriti u dušu dviju posebnih žena i uživati u njihovoj prekrasnoj glazbi, pa ćete tako čuti najveće Elline hitove poput „Lady Be Good“ ili „Blue Moon“ a Marilynka će vam, naravno, ( među ostalim) otpjevati  i čuvene „Dijamante“.

U interpretaciji Zdenke Kovačićek kao Elle i Vande Winter kao Marilyn, uz svirku uživo vrhunskog jazz banda, te uz Komedijin baletni ansambl činit će vam se da ste i sami u gledalištu čuvenog Mocambo kluba, da ste u nekom dalekom i poetičnom vremenu kada su velike zvijezde bile samo ljudi.

Cijena: 60, 80, 100 kuna

Kritike:

Ravno Do Dna (Janko Heidl)