Uskoro premijera predstave nastale po velikom filmskom hitu!

U subotu, 4. svibnja 2019. u 19:30 u Kazalištu “Komedija” održat će se svečana premijera komedije ZALJUBLJENI SHAKESPEARE, koja nastaje u koprodukciji Kazališta “Komedija” i HNK u Varaždinu.

Cijeli autorski tim čine gosti iz Češke: redatelj Stanislav Slovak, scenograf Jaroslav Milfajt, kostimografkinja Andrea Kučerova i koreograf Michal Matej, a dirigent je Davor Kelić. U glavnim ulogama mladog Shakespearea i Viole su Filip Juričić i Dajana Čuljak, dok ostatak glumačkog ansambla čine Ronald Žlabur, Igor Mešin, Jasna Palić Picukarić, Dražen Bratulić, Željko Duvnjak, Goran Malus, Saša Buneta, Davor Svedružić, Zlatko Ožbolt, Ivica Zadro, Jasna Bilušić, Adam Končić, Ivan Magud, Lana Blaće, Kristina Habuš, Fabijan Pavao Medvešek, Adnan Prohić, Ognjen Milovanović, Božidar Peričić, Dejan Jakovljević i Bojan Valentić. Sudjeluju članovi orkestra i baleta Kazališta “Komedija”.

Izniman film redatelja Johna Maddena „Zaljubljeni Shakespeare“ bio je globalni događaj 1998. godine. S obzirom da je jedan od scenarista bio sjajni dramatičar Tom Stoppard, nije ni čudo da se radi o briljantnoj kombinaciji romantične priče (gdje se William Shakespeare zaljubljuje u šarmantnu aristokratkinju Violu de Lesseps) i komedije prerušavanja u kojoj Viola, odjevena kao dječak, pokušava ući u Shakespeareovu glumačku družinu. Sve kulminira ironičnim uvidom u pozadinska zbivanja iz backstagea elizabetanskog kazališta, a publici se pruža prilika da otkrije kako se čudo kazališta rađa u zadnji tren u zbrci i kaosu.

Ovakva premisa izrazito kazališne tematike praktički je vapila za kazališnom adaptacijom, a jednu je takvu na koncu producirao poznati dramski pisac i scenarist Lee Hall (koji je, između ostalog, autor filma „Billy Elliot“, kao i njegove kazališne verzije) – i navedena je produkcija od samih svojih početaka doživljavala velike uspjehe. Riječ je o, riječima jednog poznatog engleskog kritičara,  “ljubavnom pismu kazališta samome sebi”; fascinantnoj priči o tome kako je od izvorno planirane drame „Romeo i Ethel, gusarska kći“, nastala drama tisućljeća, „Romeo i Julija“, i to zahvaljujući snazi ​​svemoguće ljubavi.

Ulaznice za sve izvedbe u svibnju nabavite na blagajnama kazališta ili u sustavu ulaznice.hr.