11. FLAMENCO FESTIVAL ZAGREB – Flamenco Jamm Session

11. FLAMENCO FESTIVAL ZAGREB - Flamenco Jamm Session

Kadaa

Nedjelja, 24.3.2024.  #_LOCATIONICALURL  
20:00 - 22:00

Kategorija

11. FLAMENCO FESTIVAL ZAGREB
“Nueva generación” – druga festivalska večer

Flamenco Jamm Session
Emanuel Palić, Teo Mandžuka, Fadil Abdulov & Filip Šovagović, Hrvoje Rupčić, Mitja Obed, Mario Rašić, Mirsad Dalipi, Zvonimir Bajević, Josip Mimica, Amir Karalić & Nina Ćorić
After party Balkan Zoo & Nina Ćorić

11. Flamenco Festival Zagreb “Nueva generación” posvećen je novoj generaciji flamenko umjetnika, ali i novoj sceni koju kroz festival kontinuirano stvaramo od 2012. godine. Ovogodišnji festivali flamenka diljem svijeta, pa tako i naš zagrebački obilježavaju desetu godišnjicu smrti Paca de Lucie.

Drugi festivalski dan donosi Flamenco Jamm session u Klubu Komedija, a nakon toga i after party. Večer će otvorit gitarist Emanuel Palić koji je prvi put nastupio na festivalu 2019. godine. Nakon njega nastupit će gitarist Teo Mandžuka koji je debitirao na festivalu 2020. godine. Na pozornici će im se tijekom večeri pridružiti Hrvoje Rupčić, Mitja Obed i Nina Ćorić.

Na festival se vraća uvijek zanimljiv gitarski dvojac Fadil Abdulov & Filip Šovagović koji nisu samo dugogodišnji suradnici i prijatelji festivala već i kumovi suradnje benda Balkan Zoo Maria Rašića & pjevačice flamenka i direktorice festivala Nine Ćorić.

U nastavku večeri Balkan Zoo i Nina će izvesti flamenko standarde na svoj način, a nakon službenog dijela večeri slijedi after party na kojem će izvesti najpoznatije romske pjesme u novim, world music aranžmanima.

Pokrovitelji 11. Flamenco Festivala Zagreb su Grad Zagreb i Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj.