Flamenco en vivo feat. Camino de Ruzafa

Flamenco en vivo feat. Camino de Ruzafa

Kada

Utorak, 28.5.2024.    
20:00 - 22:00

Kategorija

Flamenco en vivo feat. Camino de Ruzafa

Mirza Redžepagić & friends from Berklee College of Music

U sklopu svoje koncertne turneje u Zagreb stiže naš najbolji regionalni flamenko gitarist Mirza Redžepagić u pratnji glazbenika s Berklee College of Music (Valencia).

Mirza Redžepagić je gitarist, skladatelj i producent čiji izvođački stil proizlazi iz izražajne tradicije flamenko gitare, World Music i jazza. Nakon završenog studija klasične gitare počinje istraživati flamenko te odlazi u Granadu i Madrid na daljnje usavršavanje. Nastupa diljem Europe, a njegova posvećenost glazbi proširuje se na podučavanje i produciranje. Djeluje kao glazbeni direktor World Music Fest Zeman u Srbiji. Zajedno s Damirom Imamovićem suosnivač je World Music Jam Sessions (2020) u Sarajevu.

2022. objavljuje album ‘’Mirza Redzepagic Plays Leo Brouwer’’, godinu poslije „Flamenco Clásicos“ posvećenu prvim majstorima flamenko gitare.

2024. objavljuje autorski album nastao za vrijeme boravka u Valenciji kao rezultat završenih Master studija na Berklee College of Music, gdje je kao njihov stipendist uspostavio snažne veze s umjetnicima iz preko 60 zemalja svijeta. Na pozornici će mu se pridružiti Eva Català Sánchez (Španjolska), Maite Arregi (Španjolska) i Imam Hamdani (SAD).

Koncertni ciklus „Flamenco en vivo“ nastao je iz potrebe da flamenko postane redoviti dio kulturne i turističke ponude Grada Zagreba te mjesto gdje domaći i regionalni flamenko umjetnici ostvaruju suradnju sa španjolskim umjetnicima. Organizator je Udruga za promoviranje španjolske umjetnosti i kulture ‘Alma’, a pokrovitelji Grad Zagreb i Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj.