KAKO JE UMRO PRASTRIC AUGUST?

KAKO JE UMRO PRASTRIC AUGUST?

Kadaa

Ponedjeljak, 5.6.2023.  #_LOCATIONICALURL  
20:00 - 21:15

Kategorija

Jedan od najpoznatijih tekstova 20. stoljeća svakako je Pir malograđana Bertolta Brechta. Često je izvođen i u Hrvatskoj. Napisan 1919. godine, događa se na jednoj građanskoj svadbi. Kroz lica koja jedva da imaju imena (Otac, Majka, Mladoženja, Nevjesta, Sestra, Žena, Muž…) kritički i duhovito, cinično i urnebesno površno, progovara o građanskom tj. malograđanskom društvu tog vremena, o ljudima koji će se u skoroj budućnosti naći pred izazovom novog nekog vremena, tridesetih godina 20.stoljeća.

Studenti ADU diplomske godine glume, pod vodstvom profesora Krešimira Dolenčića i asistentice Ksenije Marinković taj su tekst uzeli kao predložak za predstavu o jednoj današnjoj svadbi. Predložak koji se izvodi, zajedničko je djelo mladih glumaca i njihovih profesora i suradnika. Nazvali smo ga „Kako je umro prastric August“?

Kako prije sto godina tako i sada svi su motivi isti, kao naravno na svim svatovima. Lica su ista, a događaji se ponavljaju. Rijetko tko kaže ono što misli, pjeva se, pleše, ljubi, vrijeđa…Emocije su povišene i teško ih je kontrolirati, puca se po šavovima koji se brzo moraju zakrpati. Svatovi idu, idu i idu…Energija je zarazna, teško se othrvati neke skrivene stvari izlaze iz ormara…nešto se govori što se i ne bi smjelo…glazba, piće i atmosfera uvlače i gledatelje i izvođače u svoje kolo.

Klub Kazališta Komedija je odlična sala za ovu svatovsku predstavu, idealno mjesto gdje će publika zajedno s glumcima proslaviti početak novog zajedničkog života naših Marije i Jakova.

S ovom predstavom jedna generacija glumaca 11. svibnja je završila svoj studij na Akademiji dramske umjetnosti a u tome im je pomoglo i nekoliko gostiju, također mladih, netom diplomiranih kolega. Nakon ispitne predstave, zbog velikog interesa ponovno smo odlučili pružiti vam priliku da saznate kako je umro prastric August…

 

Igraju:

Melody Martišković, Tea Harčević, Martina Mandek, Matija Gašpari, Igor Jurinić, Fabijan Komljenović, Lara Nekić, Matej Đurđević i Vid Ćosić

Svojim dolaskom na ove svatove učinit ćete nam veliku radost i čast.

 

Rezervacija ulaznica na mail: prodaja@komedija.hr.