KAKO JE UMRO PRASTRIC AUGUST? – diplomski ispit iz glume

KAKO JE UMRO PRASTRIC AUGUST? - diplomski ispit iz glume

Kadaa

Subota, 6.5.2023.  #_LOCATIONICALURL  
20:00 - 21:15

Kategorija

Studenti ADU diplomske godine glume, pod vodstvom profesora Krešimira Dolenčića i asistentice Ksenije Marinković taj su tekst uzeli kao predložak za predstavu o jednoj današnjoj svadbi. Predložak koji se izvodi, zajedničko je djelo mladih glumaca i njihovih profesora i suradnika. Nazvali smo ga „Kako je umro prastric August“?

Kako prije sto godina tako i sada svi su motivi isti, kao naravno na svim svatovima. Lica su ista, a događaji se ponavljaju. Rijetko tko kaže ono što misli, pjeva se, pleše, ljubi, vrijeđa…Emocije su povišene i teško ih je kontrolirati, puca se po šavovima koji se brzo moraju zakrpati. Svatovi idu, idu i idu…Energija je zarazna, teško se othrvati neke skrivene stvari izlaze iz ormara…nešto se govori što se i ne bi smjelo…glazba, piće i atmosfera uvlače i gledatelje i izvođače u svoje kolo.

Klub kazališta Komedija je odlična sala za ovu svatovsku predstavu, idealno mjesto gdje će publika zajedno s glumcima proslaviti početak novog zajedničkog života naših Marije i Jakova.

S ovom predstavom jedna generacija glumaca završava svoj studij na Akademiji dramske umjetnosti. U tome im pomaže i nekoliko gostiju, također mladih, netom diplomiranih kolega.

 

Igraju:

Melody Martišković, Tea Harčević, Martina Mandek, Matija Gašpari, Igor Jurinić, Fabijan Komljenović, Lara Nekić, Matej Đurđević i Vid Ćosić

Svojim dolaskom na ove svatove učinit ćete nam veliku radost i čast.