THE MESSENGERS, koncert

THE MESSENGERS, koncert

Kadaa

Petak, 11.11.2022.  #_LOCATIONICALURL  
20:00 - 21:30

Gospel sastav The Messengers:

 

Vokalni sastav The Messengers osnovan je 11. studenog 2002. godine u Zagrebu i od tada djeluje pod umjetničkim vodstvom Matije Škvorca.

Sastav, već 20 godina okuplja zaljubljenike u duhovnu glazbu i a capella pjevanje, a uz gospel i negro spiritual glazbu, u posljednje vrijeme repertoaru dodaje i neke jazz i pop standarde, izvodeći ih i dalje na svoj specifičan i prepoznatljiv način.

Messengersi, u prijevodu Glasnici, nositelji su radosne vijesti. To poručuju i svojim sloganom „Bringing you the good news“, jer su dobra vijest i dobra atmosfera koju prenose nešto što ih prati kroz sve godine pjesme i nastupa.

Sastav bilježi brojne nastupe u hrvatskoj metropoli, ali i diljem Hrvatske te u inozemstvu. Među zapaženije nastupe Messengersa svakako spada nastup na Uskrs festu 2008., u suradnji s grupom Laudantes iz Šibenika, kada osvajaju nagradu publike. Treba spomenuti i nastup na Tonka festu 2009., kada osvajaju drugu nagradu žirija, a tu je i nastup na hodočašću u talijanskoj Macerati, kada su The Messengers gospelom oduševili čak 55.000 okupljenih.

Messengersi su do sada objavili tri nosača zvuka u nakladi Laudata. Prvi nosač zvuka s tradicionalnim gospel i negro spiritual pjesmama, pod nazivom „Good News“, objavili su 2011., 2014. album „Total Praise“ te 2018. live album po nazivom “SwINGIN’ with The Messengers”.

2016. godine sudjelovali su na natjecanju zborova i vokalnih sastava „Festival glazbe Zagreb 2016.“, te osvojili prvo mjesto i zlatnu plaketu u kategoriji slobodno višeglasje a 2018. godine su osvojili zlato i prvo mjesto na svjetskom natjecanju u Veroni u kategoriji jazz, blues, swing i gospel.

11.11.2022. The Messengersi će obilježiti 20 godina postojanja velikim koncertom u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija. Gosti na koncertu će biti Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Adalbert Turner Juci, Tomislav Goluban te band kazališta Komedija, Alan Dović, Berislav Arlavi, Martin Petračić, Berislav Antica te Ivan Lukšić.

Ulaznice možete kupiti online ili na blagajnama kazališta Komedija.