VVA Singers – Varaždinski vokalni ansambl

VVA Singers – Varaždinski vokalni ansambl

Kada

Subota, 20.4.2024.    
21:00 - 22:30

Kategorija

VVA Singers (Varaždinski vokalni ansambl) djeluje od 2020. godine kao jedan od vrlo rijetkih a cappella sastava u Hrvatskoj koji izvodi pop, jazz, tradicionalnu, klasičnu orkestralnu i filmsku glazbu isključivo ljudskim glasovima, beatboxingom i oponašanjem različitih instrumenata u orkestru.
Milad Omranloo, priznati dirigent, aranžer i kompozitor, koji je sa svojim projektima za a cappela sastave ostvario niz međunarodnih uspjeha i priznaja, te Janja Knapić Omranloo, naša istaknuta pedagoginja, voditeljica zborova i dirigentica, inicirali su, uz podršku Koncertnog ureda Varaždin, osnivanje VVA Singers – Varaždinskog vokalnog ansambla.
VVA Singers su do sada odradii nekoliko samostalnih cjelovečernjih koncerata i gostovanja od kojih su najznačajniji koncert u prepunoj dvorani gledališta Varaždinskog HNK, adventski koncert na varaždinskom Korzu, te nastup na Gala koncertu povodom 500-te obljetnica varaždinske gradske vijećnice i nastup sa istaknutom Irskom vokalnom grupom Ardu.
Ansambl je snimio singl i spot popularne pjesme ”Idem tamo gdje je sve po mom” grupe Jinx, a u pripremi su i a cappella aranžmani drugih hrvatskih autora za prvi album VVA Singersa, koji je u pripremi.