Održana svečana premijera komedije “Treba se znati ponašati”!

Sinoć je u Kazalištu Komedija održana svečana premijera komedije Alana Ayckbourna Treba se znati ponašati, u režiji Tomislava Pavkovića, a prema prijevodu Tomislava Radića.

Dajana ČuljakVanja ĆirićAna MagudIvan Glowatzky, Goran Malus i Ivan Magud tumači su uloga; od autorskog tima, uz redatelja Pavkovića, tu je i scenografkinja Irena Kraljić, dok je za izbor kostima zaslužna Eva Karakaš Bedrina.

Table Manners, kako glasi originalni naslov ove poznate komedije, u svojoj aluziji na pristojno ponašanje za stolom parodira razne ljudske slabosti; ali kako ostati pristojan i društveno adekvatan kad je život tako pun izazova!

Ovaj izvrsni engleski autor već se i prije dokazao na Komedijinim daskama (Od kreveta do kreveta, Kako voli druga strana, Kako se uzme, Što sve činimo zbog ljubavi), a njegove komedije bile su sjajno prihvaćene u Zagrebu kad god bi se pojavio na repertoaru.

Ayckbourn je uvijek znao nasmijati publiku prikazujući svoje likove dopadljivo, iskreno i bez cenzure, a zapleti u koje ih stavlja toliko su smiješni da se čine nemogućim, sve dok se ne prisjetimo koliko nas puta život iznenadi. Stoga su njegove komedije uvijek poslastica za publiku, a u svojoj strukturi oslonjene su na glumačke bravure i vještinu.

Ulaznice za izvedbe u listopadu i studenom možete kupiti ovdje.