Flamenco en vivo!

Flamenco en vivo!

Kada

Nedjelja, 23.4.2023.    
20:00 - 22:00

Kategorija

Flamenco en vivo

feat. Virginia Delgado

23.04.2023. 20:00

Klub Kazališta Komedija

 

Flamenco en vivo donosi flamenko u najtipičnijem današnjem formatu, a to je tablao. Publika će uživati u ovoj strastvenoj andaluzijskoj umjetnosti uz glazbu uživo i nastupe međunarodnih plesača. U prvom dijelu večeri nastupit će mađarska plesačica i pjevačica Maria Keck, slovenski plesač Mitja Obed i gitarist Teo Mandžuka. U nastavku večeri nastupit će posebna gošća, španjolska plesačica Virginia Delgado kojoj će se na pozornici uz Mitju Obeda pridružiti pjevačica Nina Ćorić i naš nagrađivani jazz pijanist Joe Kaplowitz.

Virginia Delgado madridska je plesačica, koreografkinja i profesorica s diplomom iz flamenka i Danza Española. Studirala je u legendarnom centru za flamenko Amor de Dios, kombinirajući ovu izobrazbu s onom klasičnog plesa na Kraljevskom konzervatoriju u Madridu. 2013. osnovala je prvu plesnu trupu flamenka u Češkoj “Cía. Virginia Delgado” s kojom djeluje do danas. Surađivala je s brojnim umjetnicima, a posebno su ističu njezine suradnje s Blancom Perdiger, Irene Álvarez i La Lupi.  Djeluje i preko svoje plesne škole u Pragu te podučava flamenko diljem Europe.

Organizator je Udruga za promoviranje španjolske umjetnosti I kulture ‘Alma’, a pokrovitelj Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj.