Loptice (koprodukcija)

Autor: Igor Weidlich

Redatelj: Igor Barberić

Produkcija: B GLAD Produkcija u suradnji sa Zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija

Igraju: Petra Kurtela, Slaven Španović, Dunja Fajdić, Igor Baksa

Trajanje: 1 sat i 20 minuta

Svečana premijera: 21. siječnja 2016.

 

Ljubav je, kako bi Vladimir Anić rekao, osjećaj socijalne privrženosti, duhovna i/ili spolna privlačnost jednog bića prema drugome.

A što sad ljubav ima s tim?

Može li jedna zagorska Julija šarmirati komesara JNA kako bi joj dopustio da posjeti svog voljenog Romea i mogu li jedna „obična“ trudnoća i brdo praksitena stati na put karijeri mlade TV voditeljice? Kakve veze imaju jedan torzo s Pantovčaka, gay avantura i potencijalne zaruke? I kakva sudbina čeka Nju i Njega, koji su svoj put započeli seksom i ustaškim pjesmama, a završili na čaju od mente?

Odgovore na sva ova pitanja potražite u novoj urnebesnoj komediji „Loptice“, autora Igora Weidlicha (Crna kuća, Ruža na asfaltu), u režiji svjetski poznatog Igora Barberića (Mamma Mia!, Footloose, Chicago, Crna kuća, Briljantin, TLZP…), i u koprodukciji B GLAD Produkcije (Footloose, Crna kuća) i Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, koji već desetljećima na kazališne daske donosi hit za hitom!

Omnibus sačinjen od pet isprepletenih priča, ispričan dinamikom i humorom koji će publiku držati bez daha, okreće se oko pitanja ljubavi te pruža svima zanimljiv komad koji nudi s jedne strane zabavu i okidač za zarazne salve smijeha, a s druge strane scensko preispitivanje pitanja međuljudskih odnosa kroz brojne realne, ali i nerealne situacije.

Karakteri koji plijene svojom pojavom, osebujan stil i urbani humor, osnovica su za ovaj novi hit sezonekoji bez mistificiranja istražuje muško-ženske odnose, ne štedeći ni tabu teme.

Slaven Španović, Petra Kurtela, Dunja Fajdić i Igor Baksa nadaleko su poznati na našoj sceni, a bit će mamac na ovu dinamičnu predstavu koja će obarati s nogu, u ulogama u kakvima ih još nitko nije imao priliku vidjeti.

Loptice – jer je ljubav ubojito smiješna!

Više na www.loptice.com