Uhvaćen u mrežu

Komedija

Nova komedija poznatoga engleskoga komediografa, redatelja i glumca Raya Cooneyja, u biti nastavak je poznate svjetske uspješnice Kidaj od svoje žene (Run For Your Wife), izvedene i u našem kazalištu, s velikim uspjehom i velikim brojem repriza.

Priča o taksistu Smithu, koji živi istovremeno u dva braka, boraveći prema okolnostima sad kod jedne, sad kod druge žene, u dva dovoljno udaljena stana, u dvije različite četvrti grada. Od prve je zgode proteklo osamnaest godina, ništa se nije promijenilo, osim što nestašni Smith sada ima sa svakom ženom po jedno odraslo dijete: s Barbarom sina Gavina, a s Mary kćer Vicki. I tko zna kako bi dugo ta njegova dvobračna idila trajala, da mu račune nije pomrsila sveprisutna – tehnika: njegova su se djeca, Gavin i Vicki, upoznala preko interneta i među njima se pomalo, ali opasno počne, posve prirodno, razvijati navika, pa privlačnost i radoznalost, pa – ljubav!

Smith to slučajno saznaje i uspaničari se, naravno, u strahu od mogućega incesta! Traži pomoć od Stanleya, podstanara kod Mary, koji se sprema sa senilnim ocem na ljetovanje. Sve kreće naopako, Gavin i Vicki, koji se još nisu osobno upoznali, spremaju se za susret, a Smith i Stanley pokušavaju taj susret očajnički spriječiti. Ali, na nesreću – bez uspjeha. No, do neželjenoga incesta ipak ne dolazi, jednostavno zato što nije samo Smith bio – nestašan! Da ne otkrivamo baš sve?!

autor: Ray Cooney 
redatelj: Vladimir Gerić 
scenograf: Vladimir Gerić 
kostimografkinja: Ivana Bakal 

Nastupaju:
Ronald Žlabur (Gavin Smith),
Ana Kraljević (Vicki Smith),
Jasna Palić Picukarić (Barbara Smith),
Dubravka Ostojić (Mary Smith),
Damir Lončar (John Smith),
Dražen Čuček (Stanley Gardner),
Davor Svedružić (Tata)

Predstava je primjerena za sve uzraste.
Premijera: 5. veljače 2006.
Pune cijene ulaznica: 50, 40, 30 kuna.
Trajanje: oko 135 minuta (stanka uključena).