“Cabaret Zagrepčanke i statičar” na gostovanjima u Puli i Splitu!

Naš prošlosezonski hit CABARET ZAGREPČANKE I STATIČAR autora i redatelja Ivana Lea Leme nakon vrlo uspješnog puta u Beč nastavlja s gostovanjima natrag u Hrvatskoj: na redu su Pula i Split!

26. listopada u 20 sati predstava će se održati u INK Pula, a 27. listopada u 20 sati u Dvorani Lora u Splitu, u sklopu festivala Teatar uz more.

Autorski tim uz redatelja i autora Ivana Lea Lemu čine koreograf Leo Mujić, scenografkinja Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, te  skladatelj Zvonimir Dusper Dus, a glume Mila ElegovićNera StipičevićIvona KundertNina Kaić Madić i Fabijan Pavao Medvešek.

Ivan Leo Lemo o predstavi kaže: “Vrlo je jednostavna svrha ove predstave i ne želim je opisivati pretenciozno. Mislim da nije pretjerano reći da svi oni koji su doživjeli nedavne potrese u našoj zemlji pate od simptoma posttraumatskog stresnog poremećaja. Ovaj naš cabaret pokušava, barem donekle, raspuhati taj oblak straha, strepnje, neugodnog sjećanja i šoka upisanog u potresena tijela, rastresene umove i protresene zidove. Sudbine u elementarnim nepogodama, nađu se na raskršću između dotadašnjih rutina i nekih novih ruta. Karmički gledano, nepovoljne okolnosti nisu slučajne, a što su veće, to je i lekcija koja nam iz njih proizlazi važnija. Kažu ljudi, nije svako zlo za zlo. Znam da to zvuči kao izlizana fraza, ali iskustvo ovog potresa uvjerilo me u istinitost ove poslovice.”