“Dođi gola na večeru” – gostovanje Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku

U utorak, 6. 2. 2024. u Kazalištu Komedija gostuje Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku s predstavom autora Marca Camolettija DOĐI GOLA NA VEČERU, u režiji Nine Kleflin.

Radnja se vrti oko zavodnika Bernarda koji na večeru poziva svoju ljubavnicu, dok mu je supruga na putu. Dolazi mu i prijatelj Robert koju bi mu trebao pomoći i poslužiti kao alibi. No, Bernardova supruga iznenada odustaje od puta. Dogovaraju se da će Robert Bernardovu ljubavnicu predstaviti kao svoju, ali umjesto nje prva na vrata dolazi kuharica koju je Bernard angažirao. Tako Robert zabunom predstavi kuharicu kao svoju djevojku, ljubavnica postaje kuharica, supruga žestoko sumnja, a na kraju se pojavljuje i kuharičin muž.
Izuzetno zabavna, kompleksna radnja, prepuna obrata i događanja. Klasična, sjajno napisana komedija zabune s krivim identitetima, ulascima na kriva vrata i stravičnom zbrkom. Brzo, dinamično i urnebesno smiješno!
Marc Camoletti (1923-2003) je francuski pisac, talijanskih korijena, rođen u Švicarskoj. Pisao je komedije i farse, a svjetsku slavu mu je donijela komedija Boing Boing.
Upravo ta komedija postala je njegov zaštitni znak, već je prilikom praizvedbe doživjela više od 2000 izvedbi i bila je na repertoaru neprekidno punih sedam godina.
I ostale njegove komedije bile su komercijalno vrlo uspješne. Igrane su u 55 zemalja. 1979 u Francuskoj je snimljen i film po njegovoj komičnoj farsi Duos sur canape.
Dođi gola na večeru ( U originalu : Pidžama za šestero) svojevrsni je nastavak komedije Boing Boing. Isti likovi nalaze se ovaj put u još luđoj situaciji. Čistokrvna komedija prepuna zabuna i trke, prava poslastica za publiku.
Šibensko kazalište igra ovaj tekst u prilagodbi i adaptaciji Nine Kleflin, pa tako francuski likovi postaju naši, prepoznatljivi, a humor se osim na situacijama temelji i na mentalitetnim razlikama protagonista.
Šibensko kazalište ovom je komedijom odmah osvojilo gledatelje, od premijere sve su ulaznice za reprize rasprodane danima unaprijed, a predstava je već osvojila i glavnu nagradu na festivalu u Sisku. U predstavi igraju izvanredni mladi glumci Bojan Brajčić i Donat Zeko, koji svojom vještom i duhovitom suigrom oduševljavaju gledatelje. Uz njih tu je i Oriana Kunčić, poznata glumica Šibenskog kazališta koja u ovoj ulozi briljira u ulozi kuharice Mimi, u ovoj adaptaciji prave Vlajine koja koristi situaciju zabune za vlastitu korist. U ulozi supruge Žane pojavljuje se izvrsna Ana Perković, a u ulozi ljubavnice ekipi se pridružila mlada glumica Lucija Alfier, koja je u alternaciji s kolegicom Frankom Klarić. U ulozi ljubomornog kuharičinog muža nastupa muško pojačanje šibenskog ansambla, glumac Krešo Jelić. Ova šestorka spremna je da vas povede u večer smijeha i dobre zabave.
Ne propustite ovu hit komediju koja pršti veseljem i autentičnom kazališnom energijom!
 
Režija i adaptacija: NINA KLEFLIN
Scenografija: BRANKO LOVRIĆ CAPARIN
Kostimografija: SARA LOVRIĆ CAPARIN
Glazba (izbor i autorski brojevi): NIKOLINA BELAN I BOJAN BRAJČIĆ
Oblikovanje svjetla: JOSIP BAKULA
Inspicijent: ŽIVKO GULIN
Asistent scenografa: FRANE CELIĆ
Asistent redateljice: LOVRE PAIĆ
Majstor tona: PAVLE KAREGA
IGRAJU:
Bernard Lonke, arhitekt iz Zagreba: DONAT ZEKO
Žana Kovač Lonke, njegova žena: ANA PERKOVIĆ
Robert Šprajc, računovođa iz Zagreba: BOJAN BRAJČIĆ
Mirjana Drlje Mimi, kuharica iz Drniša: ORIANA KUNČIĆ
Marijana Ivanišević Mimi, influencerica iz Splita: FRANKA KLARIĆ/LUCIJA ALFIER
Josip Joso Bakula, grill majstor iz Boraje: KREŠIMIR JELIĆ
 
Ulaznice su u prodaji na blagajnama Kazališta i u sustavu ulaznice.hr.