Emotivnim koncertom “Zvijezdama u čast” Komedija odala počast Sandi Miladinov Langerholz i Branku Blaći

 

Emotivnim koncertom Zvijezdama u čast, posvećenom legendama kazališta Komedija Sandi Miladinov Langerholz i Branku Blaći, sinoć smo se na Trgu kralja Tomislava u sklopu manifestacije Zagreb Classic prisjetili ovo dvoje Komedijih velikana koji su nas napustili prošle godine, a koji su ostavili neizbrisiv trag u povijesti našeg Kazališta.

Pod glazbenim ravnanjem maestara Dinka Appelta i Krešimira Batinića na koncertu su nastupili solisti Jasna Bilušić, Vlatka Burić Dujmović, Danijela Pintarić, Renata Sabljak, Vanda Winter, Pavla Grabar, Dora Trogrlić, Ervin Baučić, Dražen Bratulić, Đani Stipaničev, Adalbert Turner, Jan Kovačić, Fabijan Pavao Medvešek, Zoran Simikić, Neven Stipčić i Matija Podnar, orkestar i zbor Kazališta Komedija.

Prisjetili smo se najpoznatijih glazbenih brojeva koje su svojedobno izvodili Sanda Miladinov Langerholz i  Branko Blaće, čije su fotografije i snimke iz Komedijinih predstava prikazivane na video ekranima, a posebno je emotivno bilo kad su naši solisti pjevali uz snimke Sande i Blekija. Podsjetili smo se tako predstava Aplauz, Car Franjo Josip u Zagrebu, Grička vještica, Ivan od leptira, Gubec-beg, Guslač na krovu, Poljubi me, Kato, Jesus Christ Superstar, a kao podsjetnik na Jadnike iz 1982., ali i najavu novih Jadnika čiju premijeru s nestrpljenjem očekujemo 30. studenog 2024., čuli smo i dva glazbena broja iz tog mjuzikla. Unatoč kiši koja je u jednom trenutku počela padati, publika je ostala na svojim mjestima i koncert je završen uz nezaobilazan broj iz mjuzikla Jalta, JaltaNeka cijeli svijet.

Ovim je koncertom završila kazališna sezona 2023./2024. Hvala vam i do viđenja najesen!