Gostovanje predstave “Krava na granici” 5. travnja na GFUK-u u Krapini

U petak, 5. travnja očekuje nas gostovanje u Krapini s predstavom Krava na granici.

Prvo je ovo gostovanje predstave Krava na granici, autora Vida Baloga i redatelja Damira Lončara koja je svoju premijeru imala u veljači ove godine. Glumački ansambl čine: Damir Lončar, Jasna Palić Picukarić, Sanja Marin, Davor Svedružić, Vanja Ćirić, Igor Jurinić, Vanda Winter, Igor Mešin, Goran Malus, Saša Buneta, Ivan Glowatzky, Ognjen MilovanovićŽeljko Duvnjak

Lokalni fakin Goldi iz Zagreba, točnije iz Španskog, nađe se igrom slučaja na meti opasnih mafijaša čiju torbu s novcem odjednom ima u posjedu. Da bi se spasio, bježi u selo Gotalovo, tamo ga primaju seljani koji, nažalost, imaju i svojih briga. Pokušavaju uloviti odbjeglu mađarsku kravu, šampionku svih natjecanja, koja je po nekoj nesreći odlutala preko granice na njihov teritorij. Kako se predsjednik Mađarske  slikao upravo s tom kravom, njeno hvatanje je od državne važnosti, usprkos svim poteškoćama. Lokalni i državni političari su u panici za svoje fotelje, a lov na kravu na granici postaje životno pitanje.

Naravno, tu su i ljubavne intrige: paralelno pratimo ljubavnu priču Pepe Kefe i Nadšumara kao i Goldija i pipničarke Ilone. Sve završava sretno, uz obilje novca iz mafijaške torbe.

 

Ovogodišnji GFUK održava se od 5. do 21. travnja a predstava Krava na granici otvorit će Festival 5. travnja u 20 sati u Festivalskoj dvorani u Krapini.