In memoriam Mladen Baraković – Lima

Rano jutros zauvijek nas je napustio umirovljeni član Orkestra Kazališta Komedija, istaknuti kontrabasist, priznati jazz glazbenik Mladen Baraković – Lima.

Mladen Baraković je rođen 1950. u Zagrebu gdje je završio gimnaziju i glazbenu školu. Istaknuti je jazz glazbenik i gost mnogih sastava. Bio je dugogodišnji član Big Banda HRT. Nastupao je s gotovo svim hrvatskim, ali i svjetskim glazbenicima poput Kaya Windinga, Ursule May, Michaela Urbaniaka, Georgija Garagnana, Pepina Principa, Csabe Desea, Rona Ringwooda i drugih. Iskusni je studijski glazbenik koji je snimio brojne albume. Stalni je član Boilers Quarteta s kojim je objavio kompakt diskove “Some Blues”, “Abstract Lights” i “St. Miles Infirmary”, u suradnji s Boškom Petrovićem, te Boilers All Starsa s kojim je snimio album “That’s It”. Višestruki je dobitnik nagrade Status HGU za najboljeg kontrabasista te dobitnik diskografske nagrade Porin.

Počašćeni smo činjenicom da je Mladen Baraković dio svoga bogatog glazbenog puta proveo kao član Orkestra Kazališta Komedija te svojim neospornim talentom obogatio svaku izvedbu u kojoj je sudjelovao.

Mladen Baraković – Lima zauvijek će živjeti u našim sjećanjima.

Obitelji upućujemo izraze najiskrenije sućuti.

Zbogom, dragi Lima!