Javne generalne probe komedije “MNOGO VIKE NIZAŠTO” 15. i 16. studenog!

Poštovana publiko,

pozivamo sve zainteresirane na javne generalne probe komedije Williama Shakespearea MNOGO VIKE NIZAŠTO koje će se održati u utorak, 15. i srijedu, 16. studenog 2022. u 19:30 u Kazalištu Komedija. Ulaz na generalnu probu je besplatan, ali je obavezno na blagajni preuzeti ulaznice. Broj ulaznica po osobi nije ograničen, a ulaznice se mogu preuzeti od danas, 14. 11. 2022. na našim blagajnama (radno vrijeme blagajni ovdje).

Autorski tim uz redatelja Krešimira Dolenčića čine dramaturginja Ana Tonković Dolenčić, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Martina Ptičar te skladatelj Ivan Josip Skender. Za potrebe ove dramske premijere Komedija je naručila novi prijevod, koji je napravio višestruko nagrađivani prevoditelj Andy Jelčić.

Glume Filip Juričić, Željko Duvnjak, Ognjen Milovanović, Zlatko Ožbolt, Fabijan Pavao Medvešek, Dajana Čuljak, Igor Mešin, Davor Svedružić, Nera Stipičević, Adam Končić, Goran Malus, Saša Buneta, Ivona Kundert, Marija Jerneić, Ana Magud, Adnan Prohić i Božidar Peričić.

Radnja ovog ranog komada Williama Shakespearea, vedar je i dinamični komad koji je proslavio Shakespeareovu umješnost u komičkim zapletima, odvija se na temperamentnoj Siciliji, u okolici Mesine, a prati ljubavne brige dvaju mladih parova. Tu su Claudio i Hera, dvoje mladih koje se zavole na prvi pogled, ali im sreću kvare zle spletke Sir Johna, dok su Beatrice i Benedict u stalnoj svađi i podbadanju, iako je svima jasno da ispod njihovih sukoba pršti velika privlačnost. Hera je lažno optužena za preljub, ali njezina nevinost na kraju bude dokazana. Benedict i Beatrice pod varkom priznaju da su zaljubljeni jedno u drugo, pa sve završava mnogostrukim vjenčanjima, iako su neka prava, a neka lažna, a prijevare uključuju neprestana presvlačenja, lažiranu smrt i mnogo drugih obrata.