“Komediji” i predstavi “39 stepenica” čak četiri nagrade na festivalu “Gola mesečina” u Skoplju!

Na jučer završenom Festivalu komedije “Gola mesečina” u Skoplju, Republika Sjeverna Makedonija, Kazalište “Komedija”, koje je na Festivalu sudjelovalo s komedijom Johna Buchana i Alfreda Hitchocka 39 stepenica ovjenčano je čak četirima nagradama: za najbolju predstavu, za najboljeg redatelja (Marko Juraga), za najbolju glumicu (Jasna Palić Picukarić) i za najboljega glumca (Saša Buneta)!

Zagrebačko kazalište „Komedija“ po prvi je puta gostovalo na ovom međunarodnom festivalu na kojem sudjeluju kazališta iz cijele regije.  Festival je nastao u organizaciji Teatra Komedija iz Skoplja i ove je godine trajao od 2. do 9. rujna 2019.

Gostovanje Komedije u Skoplju nastavak je suradnje dvaju kazališta „Komedija“ – zagrebačkog i skopskog. Podsjetimo, u studenom 2018. godine skopski je Teatar Komedija gostovao u Zagrebu s predstavom Raffyja Sharta „Moja žena se zove Boris“.

Premijera “ubojite komedije” Johna Buchana i Alfreda Hitchocka 39 stepenica bila 12. listopada 2018. na Komedijinoj drugoj sceni – onoj u Jazz&Cabaret klubu „Kontesa“.

Uz redatelja Marka Juragu autorski tim još čine scenograf Tomislav Ruszkowski, kostimografkinja Elvira Ulip, oblikovatelj svjetla Anđelko Kos, autor projekcija Dalibor Talajić i autorica glazbe Anita Andreis. Tumači svih preko 30 uloga su Goran Malus, Jasna Palić Picukarić, Saša Buneta i Davor Svedružić.

Čestitamo svima!