“LUDNICA S TENORIMA” – HIT-KOMEDIJA KENA LUDWIGA 9. TRAVNJA PREMIJERNO U KOMEDIJI!

SVE JE SPREMNO ZA PREMIJERU HITA KENA LUDWIGA “LUDNICA S TENORIMA”

Probe za premijeru komedije Kena Ludwiga LUDNICA S TENORIMA, u režiji Nine Kleflin u punom su jeku. U predstavi čija se premijera očekuje u subotu, 9. travnja 2022. glume Filip Juričić, Ronald Žlabur, Jasna Palić Picukarić, Damir Lončar, Dea Presečki, Filip Hozjak i Nina Kaić Madić. Autorski tim uz redateljicu čine scenograf Osman Arslanagić, kostimografkinja Sara Lovrić te autor glazbe Dinko Appelt.

Ludnica s tenorima američki je kazališni hit iz pera slavnog komediografa Kena Ludwiga. Ovaj slavni autor napisao je brojne komedije koje su mu donijele slavu na Broadwayu i West Endu, a posebno se proslavio farsom Posudi mi tenor koja prethodi sadašnjem nastavku nazvanom Comedy of Tenors (Ludnica s tenorima) i koja je također igrala u Kazalištu Komedija.

Kao veliki znalac kazališta, glazbe i opere Ken Ludwig napisao je beskrajno zabavan komad o umjetnicima, sa svim njihovim manama i vrlinama, vedru i lepršavu komediju ispunjenu najpoznatijim tenorskim napjevima.

Radnja se odvija u jednom elegantnom pariškom hotelu 1936. godine. Tri slavna tenora pripremaju koncert desetljeća, ali nažalost, sve pođe po zlu. Glavna zvijezda, čuveni Tito Merelli, želi odustati od koncerta, producenti čupaju kose, tenori, zbog međusobnih zavrzlama, svađa i krivih pretpostavki, jedan po jedan odustaju od nastupa… opširnije…

Sponzor predstave: Hrvatska elektroprivreda d.d.

Ulaznice za sve izvedbe u travnju u prodaji su na blagajnama Kazališta i u sustavu ulaznice.hr.