Nagrade “Gumbekovih dana” Cabaretu Zagrepčanke i statičar, Nini Kaić Madić i Adamu Končiću

Na sinoć završenim 16. Gumbekovim danima Cabaret Zagrepčanke i statičar autora i redatelja Ivana Lea Leme  proglašen najboljom predstavom, Nina Kaić Madić nagrađena je Nagradom za najbolju žensku ulogu, a Adam Končić dobitnik je Nagrade za izuzetan doprinos i razvoj cabareta

Nagradu za najbolju predstavu u prisustvu cjelokupnog glumačkog ansambla preuzeo je ravnatelj Kazališta Komedija g. Miljenko Puljić

Obrazloženje ocjenjivačkog suda u sastavu: Ankica Dobrić, predsjednica ocjenjivačkog suda, Marta Crnobrnja, scenografkinja i Branko Babac, predstavnik publike: 

Najbolja predstava 16. Gumbekovih dana je Cabaret Zagrepčanke i statičar Ivana Lea Leme u produkciji Zagrebačkog kazališta Komedija. Riječ je o šarolikoj posveti današnjem Zagrebu punoj izvrsnih songova, a koju je autor i redatelj Ivan Leo Lemo stvorio potaknut iskustvom svojeg susjedstva u danima, mjesecima, a sad već i godinama nakon potresa. Kroz cijelu se predstavu osjeća iskrena ljubav prema Zagrebu, a snažno se nadovezuje i na zagrebačku kabaretsku tradiciju.

Dobitnica Gumbekove nagrade za najbolju žensku ulogu je Nina Kaić Madić za ulogu Jessice Al Rhawi u cabaretu „Zagrepčanke i statičar“ Ivana Lea Leme i Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija. U bez iznimke izvrsnom ansamblu, koji čine još i Mila Elegović, Ivona Kundert, Nera Stipičević i Fabijan Pavao Medvešek, Nina se ipak izdvojila kroz svoju interpretaciju jednog zanimljivog lika s tajnom, kroz kojeg je ispričala snažnu priču o traumama današnjice, ujedno i nasmijavši i ganuvši publiku i ocjenjivački sud. Možda je pritom suvišno spominjati i njezin pjevački i plesni talent, ali evo ipak ga spominjemo.

I za kraj, Nagradu za izuzetan doprinos i razvoj cabareta dobiva – Adam Končić. Adam Končić već punih dvadeset godina oduševljava na kabaretskoj sceni Grada Zagreba. U njegovom izvođenju i načinu ima nešto od naših starih kabaretista i pjesmara. Ima tu i Cilića i Paljetka i Šembere i Drageca Vrhovskog, ali niti u toj blizini Adam Končić nije izgubio svoj rukopis te će u povijesti zagrebačkog cabareta biti zapamćen kao autentični svjedok vremena i sjajan kabare-majstor.