Nove izvedbe “Ljepotice i zvijeri” u travnju i svibnju – ulaznice u prodaji!

Nove izvedbe hit-mjuzikla LJEPOTICA I ZVIJER očekuju nas u travnju i svibnju! Ulaznice za sve izvedbe su u prodaji na blagajnama Komedije, Lisinskog i u sustavu ulaznice.hr!

Podsjetimo, ovaj poznati Disneyjev mjuzikl Alana Menkena, Howarda Ashmana i Tima Ricea po knjizi Linde Woolverton, nastao je u raskošnoj produkciji Kazališta Komedija i u režiji i koraografiji Lea Mujića  suradnji sa Produkcijom Disney te u dogovoru s društvom Music Theatre International (Europe). Prevoditelji su Ivanka Aničić (prijevod dijaloga), Vanda Vujanić Šušnjar i Dražen Bratulić (prijevod stihova), a osim režisera i koreografa Lea Mujića  te dirigenata Krešimira Batinića i Davora Kelića, autorski tim još čine asistent redatelja i dramaturg Balint Rauscher, scenograf Stefano Katunar, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, dok je oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek.

Veliki ansambl mjuzikla čine Vanda Winter i Buga Marija Šimić u naslovnoj ulozi LjepoticeIgor Drvenkar Ivan Glowatzky u ulozi Zvijeri (uz Nevena Stipčića u studijskoj ulozi), Fabijan Pavao Medvešek Matko Knešaurek (Gaston); Dražen Bratulić Đani Stipaničev (Lumier); Igor Mešin Goran Malus (Din Don);  Renata Sabljak i Jasna Bilušić (Gospođa Kamilica); Ognjen Milovanović Jan Kovačić (Lefou); Adalbert TurnerErvin Baučić Adam Končić (Maurice); Mila Elegović Danijela Pintarić (Babette); Vlatka Burić Dujmović Sandra Bagarić (Primadonna Grande Bocca); Ruben Carović, Mihael Kokot, Adriana Klačar Vatroslav Hrelec (Mrvica); Filip Hozjak Neven Stipčić (Mesieur D’Arque); Lana BlaćeKristina Habuš Irena Raduka (Budalaste djevojke) i Marta Simikić Hana Samardžić (Blizanke/Sol i Papar). Sudjeluju orkestarzbor i balet Kazališta Komedija.

Mjuzikl Ljepotica i zvijer koji je svoju premijeru imao na Broadwayju 1994. godine napisali su Alan Menken (glazba), Howard Ashman i Tim Rice (stihovi), te Linda Woolverton (libreto). Mjuzikl je nastao prema istoimenom Disneyjevom filmu iz 1991. na kojem su radili isti autori. Na Broadwayu se ovaj mjuzikl igrao neprekidno dugi niz godina i dosegao je više od 5500 repriza, što ga čini jednim od najuspješnijih dijela iz tog žanra.

U izvođenju Komedijinih vrhunskih solista, kao i iskusnog zbora i baleta te usklađenog orkestra Kazališta Komedija, ova je bajka na pozornici Lisinskog zaživjela na najbolji mogući način, i, ako već niste, poklonite sebi i svojim najmilijima dva i pol sata Disneyjeve čarolije!
 
Izvedbe su na rasporedu 23., 24. i 25. travnja te 15. i 16. svibnja. Ulaznice dostupne na blagajnama Oktogon, Lisinski te u sustavu ulaznice.hr!