ODUŠEVLJENJE NA PREMIJERI “LUDNICE S TENORIMA”

U PREPUNOJ KOMEDIJI, NAPOKON BEZ MJERA OGRANIČENJA, ODRŽANA PREMIJERA PREDSTAVE “LUDNICA S TENORIMA”

U subotu, 9. 4. 2022. u Kazalištu Komedija održana je premijera predstave Kena Ludwiga LUDNICA S TENORIMA – prva od početka pandemije bez mjera ograničenja.

Oduševljena publika dugotrajnim je aplauzom nagradila glumački ansambl – podsjetimo to su Damir Lončar, Filip Juričić, Ronald Žlabur, Jasna Palić Picukarić, Nina Kaić Madić, Filip Hozjak i Dea Presečki – te autorski tim – redateljicu Ninu Kleflin, scenografa Osmana Arslangića, kostimografkinju Saru Lovrić Caparin, autora glazbe Dinka Appelta i suradnika za scenski pokret Dejana Jakovljevića.

Ludnica s tenorima američki je kazališni hit iz pera slavnog komediografa Kena Ludwiga. Ovaj slavni autor napisao je brojne komedije koje su mu donijele slavu na Broadwayu i West Endu, a posebno se proslavio farsom Posudi mi tenor koja prethodi sadašnjem nastavku nazvanom Comedy of Tenors (Ludnica s tenorima) i koja je također igrala u Kazalištu Komedija.

Kao veliki znalac kazališta, glazbe i opere Ken Ludwig napisao je beskrajno zabavan komad o umjetnicima, sa svim njihovim manama i vrlinama, vedru i lepršavu komediju ispunjenu najpoznatijim tenorskim napjevima.

Radnja se odvija u jednom elegantnom pariškom hotelu 1936. godine. Tri slavna tenora pripremaju koncert desetljeća, ali nažalost, sve pođe po zlu. Glavna zvijezda, čuveni Tito Merelli, želi odustati od koncerta, producenti čupaju kose, tenori, zbog međusobnih zavrzlama, svađa i krivih pretpostavki, jedan po jedan odustaju od nastupa… opširnije…

Ulaznice za sve izvedbe u travnju i svibnju u prodaji su na blagajnama Kazališta i u sustavu ulaznice.hr.

Sponzor predstave: Hrvatska elektroprivreda d.d.