Predstava “Nije bila Peta, bila je Deveta” otvara kazališni festival “Teatar uz more”

“NIJE BILA PETA, BILA JE DEVETA” U SPLITU OTVARA KAZALIŠNI FESTIVAL

U utorak, 24. svibnja 2022. u 21 sat otvara se drugo izdanje kazališnog festivala u Splitu TEATAR UZ MORE. Čast da otvori ovaj, već lani iznimno uspješan i posjećen festival, pripala je Komedijinoj crnoj komediji NIJE BILA PETA, BILA JE DEVETA Alda Nicolaja, u režiji Damira Mađarića.

Gdjegod se pojavi “ljupka aždaja” Eva, muškarci zaboravljaju na svoju pamet i postaju nemoćne marionete. To iskustvo prolazi i Bruno, ambiciozni prevoditelj koji je svoju slobodu volio sve do dana kada mu na plaži priđe atraktivna Eva. Jedan poljubac dovoljan je da Bruno postane zaslijepljen od ljubavi prema toj ženi. Ona je razorna prirodna pojava, kada voli, voli apsolutno. Nakon što je Eva na glavu okrene Brunin stan, učini to i sa njegovim životom, tražeći novi dokaz ljubavi…

Radi se o komadu suvremenog talijanskog dramatičara rumunjskog porijekla Alde Nicolaja, autora tridesetak kazališnih i televizijskih djela podjednako rado igranih u autorovoj domovini kao i drugim europskim zemljama. Riječ je o jednoj od njegovih najuspješnijih komedija – dinamičnoj ljubavnoj zavrzlami s ljubavnim trokutom i zločinom u središtu u kojoj do izražaja dolazi autorov smisao za crni humor, grotesku i brojne paradoksalne komične situacije. Predstava je, u režiji Damira Mađarića u Komediji premijerno postavljena 2016. godine i od tada glumački trio – Mila Elegović, Igor Mešin i Zlatko Ožbolt – oduševljava publiku u Komediji, ali i na brojnim gostovanjima. Sigurni smo da će tako biti i u Splitu, u posebnom ambijentu pod vedrim nebom, uz more.