“Komedija” na 29. Festivalu glumca

Na ovogodišnjem Festivalu glumca Kazalište Komedija sudjeluje sa dvije predstave – Treba se znati ponašati u samostalnoj produkciji i Korak po korak u koprodukciji s Kazalištem Planet Art.

Komedija Alana Ayckbourna Treba se znati ponašati (orig. Table Manners) brzi je i veseli komad, prava studija zanimljivih osobnosti dovedenih u neobičnu, a opet sasvim moguću situaciju. Radnja prati tri para tijekom jednog ljetnog vikenda kada su se njihovi rodbinski, prijateljski i ljubavni odnosi bespovratno zamrsili… Pod redateljskom palicom Tomislava Pavkovića u predstavi glume Ivan Glowatzky, Vanja Ćirić, Ana Magud, Dajana Čuljak, Goran Malus i Ivan Magud.

Predstava je na Festivalu glumca na rasporedu u srijedu, 18. svibnja 2022. u 21:00 u Vukovaru.

 

 

 

 

 

U predstavi Korak po korak – Žene na rubu živčanog sloma (orig. Step by Step) Petera Quiltera, u režiji Marka Torjanca Vanda Winter, Jasna Bilušić i Marija Jerneić glume Moniku, Sofiju i Paulu, tri prijateljice iz mladosti koje se susreću nakon dugo vremena, u trenutku kada su već odabrale svoje puteve i kada su ih iskustva prikupljena vlastitim usponima oblikovala, promijenila i odredila zbog čega su jedne drugima postale neprepoznatljivima u odnosu na doba kada su zajedno kretale u život, svaka sa svojim očekivanjima. Može li njihovo prijateljstvo biti jače od puteva koji su ih oblikovali? Je li moguće ponovno naći povjerenje, bliskost i otvorenost koje su ih nekada davno povezale?

Predstava na Festivalu glumca igra u četvrtak, 19. svibnja 2022. u 18:30 sati u Iloku.