SWING AGAIN JAZZ OKTET 12. OŽUJKA U KLUBU KAZALIŠTA KOMEDIJA!

Extra, extra! Read all about it!

12/03/2022 u 20 sati Swing Again, sa svojim oldfashion jazz repertoarom, & ambijent ekskluzivnog zagrebačkog Kluba Kazališta Komedija – spojiti će se i otvoriti nam prolaz u glazbene 30-e, 40-e i 50-e godine XX stoljeća!

Idemo?

Tamo su gospoda Count Basie i Duke Ellington koji se na William James i Edward Kennedy već dugo ne odazivaju. U kutu, u baršunastom separeu, sjedi društvo oko Billie Holiday – imaju taman mjesto još za vas dvoje…  Band svira „Take the A Train“, a Billy Strayhorn je maloprije ispričao neke anegdote o nastanku tog glazbenog jazz simbola. Dođi do šanka po još jednu kocku leda za svoj Jack Daniel’s – nasmiješit će ti se Frank Sinatra, reći da je iduća runda na njega i podsjetiti te da nas je na „let do mjeseca“ zapravo odveo Bart Howard!

Ulaznice kupite ovdje ili na blagajnama kazališta Komedija!

“Swing Again” je jazz oktet prisutan na hrvatskoj glazbenoj sceni više od 30 godina! Uši i ritmična stopala publike redovno uveseljavaju četiri puhača (dvije trube, tenor sax i trombon) i vjerna ritam sekcija (klavir, gitara, kontrabas i bubnjevi).

Kroz čitavo vrijeme svojeg „swinganja“ na glazbenoj sceni Swing Again surađuje s mnogim eminentnim glazbenicima, a takve okuplja i sam. Gotovo svi članovi su profesionalni glazbenici (jedino je klavirist i aranžer te organizacijski voditelj banda urolog!) koje redovito slušate i gledate u izvedbama uglednih orkestara – od Zagrebačke filharmonije, preko Big Banda HRT-a pa do studijskih i kazališnih orkestara, a vrijedi spomenuti i glazbeno pedagoško djelovanje nekih članova.

  • Zvonimir Bajević – 1. truba
  • Krunoslav Zver – 2. truba
  • Zdenko Ivanušić – tenor sax i arr.
  • Mario Šincek – trombon i arr.
  • Ante Reljić – klavir i arr.
  • Mario Igrec – gitara
  • Dinko Stipaničev – kontrabas i el. bas gitara
  • Karlo Kukovačec – bubnjevi

Unazad nekoliko godina Swing Again konstantno surađuje s vokalnim solistima Maja Ištvanić i Adalbert Turner-Juci zbog čijih izvedbi i glasova se svakome širi zadovoljni osmijeh na licu. Te večeri gostovati će i naš prijatelj, izvrsni Aldo Foško, na klarinetu.

Vidimo se u Klubu Kazališta Komedija!