Predstavljen program 71. Ljubljana Festivala i gostovanje Ljepotice i zvijeri na Križankama

Na konferenciji za medije u Klubu Kazališta Komedija danas je predstavljen program 71. Ljubljana Festivala kao i gostovanje hit-mjuzikla Kazališta Komedija Ljepotica i zvijer na Križankama u srpnju 2023. godine.

Ravnatelj kazališta Komedija, gospodin Miljenko Puljić, pozdravivši sve prisutne, najavio je gostovanje Komedijina hit-mjuzikla Ljepotica i zvijer na Križankama 3., 4., 6. i 7. srpnja. Govorio je i o dugogodišnjoj uspješnoj suradnji Kazališta Komedija  i Ljubljana Festivala, koja traje već gotovo sedam desetljeća, točnije od 1954. godine.

Nakon nekoliko godina stanke Komedija se vraća na pozornicu na Križankama i to svojim ovosezonskim hitom, Disneyjevim mjuziklom Ljepotica i zvijer, redatelja i koreografa Lea Mujića, pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića i Davora Kelića. Predstava je nastala u dogovoru sa Music Theatre International (Europe Limited). Od premijere u rujnu 2022. godine do sada odigrano je 29 izvedbi u uvijek rasprodanoj velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog. 

Bogati program 71. Ljubljana Festivala predstavio je gospodin Darko Brlek, direktor Festivala Ljubljana. U svom izlaganju spomenuo je odličnu suradnju sa Orkestrom Slovenske filharmonije te velika umjetnička imena koja će gostovati kao što su klavirist Simon Trpčeski, sopranistica Anna Netrebko, zatim ostali vokalni solisti poput Elene Židkove, Yusifa Eyvazova, dirigenta Michelangela Mazza. Također istaknuo je i nekoliko značajnih naslova poput Madam Butterfly, Biti ili ne biti, Mama Mia!, Šeherezada… Istaknuo je i značajnu podršku gradske vlasti u organizaciji Festivala. Više informacija o programu 71. Ljubljana Festivala dostupno je www.ljubljanafestival.si.

Gospođa Janja Romih Kulenović, predstavnica Turizma Ljubljana govorila je o bogatoj turističkoj te gastronomskoj ponudi u kojima mogu uživati svi posjetitelji 71. Ljubljana Festivala.

Konferenciji su nazočili predstavnici Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu grada Zagreba te članovi ansambla mjuzikla Ljepotica i zvijer.