“VAŽNO JE ZVATI SE ERNEST” USKORO PREMIJERNO U KOMEDIJI!

U Kazalištu Komedija u tijeku su pripreme za premijeru komedije Oscara Wildea Važno je zvati se Ernest, koju očekujemo u petak, 10. studenog 2023.. Redatelj je Ivan Plazibat, a glume Filip Juričić, Ronald Žlabur, Nina Kaić Madić, Ana Magud, Mila Elegović, Vanja Ćirić, Dražen Bratulić i Adnan Prohić.

Važno je zvati se Ernest, komedija koja je njegovu autoru, Oscaru Wildeu donijela svjetsku slavu, ljubavna je melodrama s elementima farse. Ogroman uspjeh doživjela je već na praizvedbi u Londonu, 1895. godine, a u Zagrebu je prvi puta igrana 1910. Sve izvedbe ovog dramskog djela imaju potencijal hita, jer je riječ o izvrsno napisanoj komediografskoj strukturi s razrađenim karakterima. Djelo je na repertoaru brojnih svjetskih kazališta, te nikada ne gubi na svojoj aktualnosti. 

Wilde se ozbiljno ruga s elementima pokondirenosti društva, prikrivanju i lažnoj fasadi,  tema koja je aktualna danas jednako kao i kad je djelo nastalo. Naš duhoviti pisac podcrtava da je u uglađenom društvu najvažnije biti ernest što je engleska riječ za iskren, iako svojom vještom fabulom dokazuje da su upravo prijevare ono što pokreće sretne rasplete.

Nemamo nikakve sumnje da će Komedijina publika uživati u vještim glumačkim bravurama dokazujući da je nužno zvati se Ernest.

Više o predstavi pročitajte OVDJE.