ALFI KABILJO U KOMEDIJI OBILJEŽAVA TRI VELIKA JUBILEJA

OBLJETNIČKI KONCERTI ALFIJA KABILJA “MOJI MJUZIKLI #2” USKORO U KOMEDIJI

U Kazalištu Komedija će 26. i 28. 3. 2022. biti upriličeni svečani koncerti  Alfi Kabiljo: Moji mjuzikli #2, povodom Maestrovih velikih jubileja – 60. obljetnice umjetničkog rada, 85. godine života te 50. obljetnice njegova mjuzikla Jalta, Jalta. Iako s malo zakašnjenja (zbog pandemije), Kazalište Komedija ovim će koncertima dostojno objediniti ove značajne jubileje maestra Kabilja.
Pod glazbenim ravnanjem maestra Dinka Appelta u koncertu sudjeluju Sandra Bagarić, Jasna Bilušić, Vlatka Burić DujmovićDanijela Pintarić, Renata Sabljak, Vanda Winter, Ervin Baučić, Dražen Bratulić, Filip Hozjak, Đani Stipaničev, Adalbert Turner te orkestar i zbor Kazališta Komedija, kao i baletni par Ana Hanić i Dejan Jakovljević, koji potpisuje koreografiju, dok redateljski koncept potpisuje Nina Kleflin.
Maestro Kabiljo piše mjuzikle već dugi niz godina i oni su perjanica njegovog skladateljskog opusa. Njegova umjetnička veza s Komedijom traje još od vremena kad se takva glazbeno scenska forma po prvi put pojavila u hrvatskoj kazališnoj praksi. Kao začetnik zagrebačke škole mjuzikla Kabiljo je u Komediji pronašao svog prvog producenta i zajedno s drugim umjetnicima započeo trijumfalni put domaćeg mjuzikla koji traje do danas.

Na te uspješnice i brojne nezaboravne hitove podsjetit će ovaj koncert. Publika će moći uživati u glazbenim brojevima iz njegovih, Komedijinoj publici već poznatih i dokazanih mjuzikala: Velika trka, Dlakav život, Crveni otok,  Jalta Jalta, Ivan od leptira, Car Franjo Josip u Zagrebu, Kralj je gol, Tko pjeva zlo ne misli ili Kralj je gol.

No to nije sve! Naime, ovaj koncert kao ekskluzivu donosi uvid u neke nove, još neizvedene mjuzikle koje je maestro Kabiljo napisao u posljednjih desetak godina. Tako će publika dobiti posebnu priliku čuti glazbene brojeve iz njegovih novih mjuzikla: Madame Hamlet, Krađa Mona Lise i Marilyn Monroe.

Moji mjuzikli #2 publici donose večer izabranih glazbenih hitova koji će ih povesti na uzbudljivo putovanje kroz glazbene kazališne priče. Te su priče rezultat njegove suradnje s najpoznatijim dramskim autorima i pjesnicima. One glazbenim brojevima daju posebnu teatarsku čaroliju, uvode nas u kazališni svijet gdje glazba i priča nadopunjuju ljepotu doživljaja.

Stvaralaštvo maestra Kabilja neraskidivo je vezano s čarolijom kazališta. Ono živi kroz libreta i stihove poznatih dramskih autora, ali istinski zamah njegovim mjuziklima daje nadahnuće glumaca i pjevača. Oni mu daruju scenski život i glazbeno i emotivno.

Komedijini sjajni solisti uvijek su bili odlični interpreti Kabiljovih glazbenih ideja i scenskih zamisli, a ovim koncertom još će jednom potvrditi da velikan hrvatskog mjuzikla, gospodin Alfi Kabiljo ima u svojoj riznici obilje glazbenih aduta.

Večer za pamćenje, u čast opusa jednog velikog umjetnika, ali i u slavu domaćeg mjuzikla kojeg je Kazalište Komedija donijelo u hrvatsku kulturu i iz godine u godinu potvrđuje njegovu neospornu kvalitetu.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama Kazališta i u sustavu ulaznice.hr.