CABARET ZAGREPČANKE I STATIČAR GOSTUJE U MOSTARU I ŠIBENIKU

Naš veliki hit CABARET ZAGREPČANKE I STATIČAR autora i redatelja Ivana Lea Leme nakon što je na nedavnim 16. Gumbekovim danima proglašen najboljom predstavom, a Nina Kaić Madić najboljom glumicom, nastavlja s gostovanjima u zemlji i inozemstvu.

U utorak, 18. travnja predstava će se održati u HNK u Mostaru, a u srijedu, 19. travnjaHNK u Šibeniku.

Autorski tim uz redatelja i autora Ivana Lea Lemu čine koreograf Leo Mujić, scenografkinja Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, te  skladatelj Zvonimir Dusper Dus, a glume Mila ElegovićNera StipičevićIvona KundertNina Kaić Madić i Fabijan Pavao Medvešek.

Ivan Leo Lemo o predstavi kaže: “Vrlo je jednostavna svrha ove predstave i ne želim je opisivati pretenciozno. Mislim da nije pretjerano reći da svi oni koji su doživjeli nedavne potrese u našoj zemlji pate od simptoma posttraumatskog stresnog poremećaja. Ovaj naš cabaret pokušava, barem donekle, raspuhati taj oblak straha, strepnje, neugodnog sjećanja i šoka upisanog u potresena tijela, rastresene umove i protresene zidove. Sudbine u elementarnim nepogodama, nađu se na raskršću između dotadašnjih rutina i nekih novih ruta. Karmički gledano, nepovoljne okolnosti nisu slučajne, a što su veće, to je i lekcija koja nam iz njih proizlazi važnija. Kažu ljudi, nije svako zlo za zlo. Znam da to zvuči kao izlizana fraza, ali iskustvo ovog potresa uvjerilo me u istinitost ove poslovice.”