“Cabaret Zagrepčanke i statičar” na kazališnom festivalu “Teatar uz more”: Makarska, Supetar, Split, Trogir!

Nakon što je Komedijina crna komedija NIJE BILA PETA, BILA JE DEVETA 24. svibnja otvorila drugo izdanje kazališnog festivala TEATAR UZ MORE, na red dolazi i ovosezonski hit: CABARET ZAGREPČANKE I STATIČAR!

Predstava će u sklopu festivala imati četiri izvedbe: 13. lipnja u Makarskoj, 14. lipnja u Supetru, 15. lipnja u Splitu i 16. lipnja u Trogiru.

Autorski tim uz redatelja i autora Ivana Lea Lemu čine koreograf Leo Mujić, scenografkinja Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, te  skladatelj Zvonimir Dusper Dus, a glume Mila Elegović, Nera Stipičević, Ivona Kundert, Nina Kaić Madić i Fabijan Pavao Medvešek.

Ivan Leo Lemo o predstavi kaže: “Vrlo je jednostavna svrha ove predstave i ne želim je opisivati pretenciozno. Mislim da nije pretjerano reći da svi oni koji su doživjeli nedavne potrese u našoj zemlji pate od simptoma posttraumatskog stresnog poremećaja. Ovaj naš cabaret pokušava, barem donekle, raspuhati taj oblak straha, strepnje, neugodnog sjećanja i šoka upisanog u potresena tijela, rastresene umove i protresene zidove. Sudbine u elementarnim nepogodama, nađu se na raskršću između dotadašnjih rutina i nekih novih ruta. Karmički gledano, nepovoljne okolnosti nisu slučajne, a što su veće, to je i lekcija koja nam iz njih proizlazi važnija. Kažu ljudi, nije svako zlo za zlo. Znam da to zvuči kao izlizana fraza, ali iskustvo ovog potresa uvjerilo me u istinitost ove poslovice.”