Glazbeno-poetska predstva “Kaj je ljubav” Adama Končića uskoro premijerno u Klubu Kazališta Komedija!

U ponedjeljak, 13. veljače 2023. u 20:00 sati u Klubu kazališta Komedija održat će se glazbeno-poetske predstave KAJ JE LJUBAV, autora i redatelja Adama Končića.

Osim Adama Končića, u predstavi sudjeluju članovi orkestra Kazališta Komedija Petar Haluza (violina), Vinko Grubešić (violončelo), Alan Dović (gitara) i Tomislav Parmać (klavir).
 
Nina Kleflin, dramaturginja Kazališta Komedija o predstavi kaže:

U svom autorskom projektu Adam Končić smjelo nam upućuje vječno pitanje: Kaj je ljubav. Znajući da na to pitanje nema odgovora, da veličinu i dubinu ljubavi nikada nećemo moći ni dokučiti ni artikulirati, Adam se odlučuje na ono što nam jedino preostaje: da ju opjevamo. U slavu ljubavi i svega što nam ona donosi u ovoj će se predstavi pjevati, svirati, govoriti stihove, šaliti i sentimentalizirati – baš kao što se to događa i u životu kada nas takne ljubav. Zazvonit će tu često, kao što i očekujemo od našeg glumca porijeklom iz Zagorja, prelepi naš kaj, ali moći ćemo uživati i u štokavskim pjesnicima, našim bardovima koji govore o ljubavi. Naći će se tu i novih autorskih pjesama u izvođenju kvarteta sačinjenog od članova orkestra Kazališta Komedija, kao i prerade poznatih hitova. Ali ono najvažnije donijet će nam sam Adam u svom autorskom viđenju: večer ispunjenu razmišljanjima o ljubavi i o tome koliko ona mijenja i naš život i nas same. I da pritom ne mislimo ni na prijateljsku, bratsku ili roditeljsku ljubav, ljubav prema domovini ili prema svijetu i njegovim blagodatima, već isključivo na onu specifičnu ludu ljubav koju osjećamo prema svom prvom drugom. Ljubav je ta puna erotske žudnje, neizvjesnosti i strasti, puna je očekivanja i nade. Takva ljubav donosi nezamislivu radost, no i svoju drugu stranu: razočaranja i tuge, duboke boli. To je jedina vrsta ljubavi koja nas istinski može promijeniti, nagnati na velike stvari. To je ljubav koja nam daje elan, volju za životom, nadnaravnu snagu. Bez nje smo prazni i suhi kao pustinja, bez nje smo usamljeni i opustošeni. Nije uzalud i sam sveti Pavao rekao da je čovjek bez ljubavi prazan kao napuklo zvono.

Kao glumac, redatelj i autor Adam Končić nalazi vremena i inspiracije da stvori predstavu koja progovara o tim velikim pitanjima. Nalazi da je važno pozvati publiku da provede jednu elegantnu večer u razmišljanju o tome: kaj je ljubav?

Kaj je ona za svakog od nas i kaj je ona za celi ovaj lepi svet kaj se tak hitro vrti oko nas. Vu ringišpilu živlenja večno bumo lovili odgovor na to Kaj je ljubav i makar to nigdar ne spoznali, molimo se da nas takne, zavede, zavrti – a bumo imali kuraže ljubiti, ljubiti do kraja.

Osim premijerne izvedbe, predstava je na rasporedu 14. i 27. 2. te 27.3. 2023. 

Ulaznice su u prodaji u sustavu ulaznice.hr te na blagajnama Oktogon i Klub Kazališta Komedija (sat vremena prije početka predstave).