NAJAVLJUJEMO: “Glazba srca mog” – mjuzikl o mjuziklu u veljači u “Komediji”

GLAZBA SRCA MOG – MJUZIKL U MJUZIKLU

U nedjelju, 16. veljače 2020. u Kazalištu “Komedija” bit će izvedene dvije izvedbe (u 18:00 i u 20:00 sati) mjuzikla Ivana Josipa Skendera GLAZBA SRCA MOG. Dirigent je sam skladatelj, Ivan Josip Skender, autorica libreta je Marijana Nola, a redateljica i dramaturginja Marina Pejnović; koreografkinja je Tamara Curić, scenograf Žorž Draušnik, kostimografkinja Tea Bašić Erceg, a oblikovatelj svjetla Miljenko Bengez.

Presdstava je to nastala godine 2018.u koprodukciji Glazbene škole u Varaždinu i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu povodom 190 obljetnice djelovanja Glazbene škole u Varaždinu.

U glavnim ulogama nastupaju: Ema Kovačić, Neven Stipčić, Rebecca Posavec, Dorian Stipčić, Ivan Čuić, Barbara Rocco, Robert Plemić, Anamari Dragičević, Laura Cahun, Marija Magdalena Kočila, Korina Klampfl, Eva Škrebić, Ana Leona Lončar, Dorijan Vuk, Damjan Ivanjko i Karlo Kreč. Cijelu podjelu i više informacija o predstavi pogledajte ovdje.

Oni su mladi, oni su lijepi, oni su puni volje i energije i svijetla budućnost je tek pred njima. Ali ovim mladim ljudima nisu zajedničke samo godine. Oni su svi učenici Glazbene škole u Varaždinu i među sobom dijele nešto posebno, nešto što ih čini drugačijima, nešto što ih  neraskidivo veže i  što će ih vezati dok god u njihovim srcima bude gorio taj plam. To je ljubav prema glazbi, najuzvišenijoj umjetnosti.

U glazbenoj školi priprema se nešto nesvakidašnje. Ravnateljica škole, stroga ali pravedna profesorica odlučila je te godine iznenaditi svoje učenike i u školu dovesti čuvenog glazbenog umjetnika Mauricia. Svi znaju da Mauricio ima sofisticirani glazbeni ukus i da je vrlo predan svojoj profesiji. Nakon što je ravnateljica objavila da će Mauricio u njihovoj školi producirati mjuzikl, svi su se učenici oduševili i spremno prijavili na audiciju, puni nade da će baš oni dobiti ulogu u senzacionalnom mjuziklu pod nazivom „Snovi”.

Tako započinje priča o mladim ljudima: Sari, Lukasu, Dini, Filipu i mnogim drugima.

Na zajedničkim probama rađat će se nove ljubavi, prijateljstva, izbijati neke stare i neke sasvim nove svađe i razmirice. Bit će tu razočaranja i tuge, ali i suza radosnica. Prije svega bit će neponovljive zabave. Svi ti mladi ljudi stremiti će zajedničkom cilju, da ostvare svoje snove, da pokažu svu raskoš svojih talenata i otvore vrata budućnosti, bez straha i s vjerom da će ih njihova ljubav prema glazbi, njihova predanost, volja i talent odvesti na pravi put.