Uskoro premijera komedije “Brat bratu” Rayja i Michaela Cooneyja !

U subotu, 8. veljače 2020. u 19:30 sati u Komediji će biti održana svečana premijera komedije Rayja i Michaela Cooneyja BRAT BRATU (u originalu: Tom, Dick & Harry), u režiji Lee Anastazije Fleger.

Britanskog majstora klasične komedije situacije koja se voli oslanjati na tradiciju farse i vodvilja (Labiche, Feydeau…) zagrebačka publika već dobro poznaje, prvenstveno po Komedijinim dugovječnim upješnicama (Kidaj od svoje ženeLuda noć u hotelu President, potom i Luda lovaUhvaćen u mrežu), a ovdje autorske snage udružuje sa sinom Michaelom.

Svima je dobro poznato koliko obiteljski odnosi mogu biti burni. Stresni. Puni iznenađenja. A posebice u situacijama kad baš sve treba proći u najboljem redu. Redatelj, glumac i dramatičar, „britanski Feydeau“ Ray Cooney u suradnji sa sinom Michaelom potpisuje dramu Brat bratu (Tom, Dick and Harry) u čijem su središtu tri brata koji su uvijek tu jedan za drugoga – kad god treba, a još češće kad ne treba. Jedan, naoko najodgovorniji od njih, sa suprugom odlučuje posvojiti dijete te sve prolazi u žustrim pripremama kako bi izbjegli i najmanju mogućnost pogreške, s ciljem da pred agencijom za posvajanje ispadnu ništa manje nego savršena obitelj

U naslovnim su ulogama trojice braće Ronald Žlabur, Igor Mešin i Ivan Magud, a ostatak glumačkog ansambla čine Jasna Palić Picukarić, Dajana Čuljak, Davor Svedružić, Ivan Glowatzky, Vanja Ćirić i Dražen Bratulić.

Prevoditelj je Dražen Bratulić, a autorski tim uz redateljicu Leu Anastaziju Fleger još čine dramaturginja Nikolina Rafaj, scenografkinja Irena Kraljić, kostimografkinja Tea Bašić Erceg; scenski pokret osmislila je Matea Bilosnić, oblikovateljica svjetla je Vesna Kolarec, autor glazbe je Milorad Stanić, a suradnica za arapski jezik Ines Carović.

Više o predstavi pročitajte ovdje

Ulaznice su u prodaji na Komedijinim blagajnama i u sustavu ulaznice.hr.