Posebna prilika – posljednje izvedbe rock-opere “Jesus Christ Superstar” u ovoj sezoni uz popust od 30%!

Kazališnu sezonu 2023/2024 u kazalištu Komedija završit ćemo s tri izvedbe legendarne rock-opere Jesus Christ Superstar Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea.

Predstava je na rasporedu 31. svibnja te 1. i 4. lipnja 2024., i to uz popust od 30%, ostvariv pri kupnji ulaznica na blagajnama Kazališta i online, u sustavu ulaznice.hr, uz promo kod POPUST30. 

Jesus Christ Superstar govori o posljednjih sedam dana života Isusa iz Nazareta: osobita pozornost posvećena je odnosu običnih ljudi prema Isusu i prema događajima oko njega, pri čemu su dva glavna predstavnika tih odnosa Juda, koji se okreće od svojega učitelja i postaje izdajnikom, te Marija Magdalena, obraćena grešnica koja u Isusa ima neograničeno povjerenje. Tu su još i Pilat koji će ustuknuti pred svjetinom i osuditi Isusa premda ne vidi nikakve njegove krivice, Petar koji će Isusa tri puta zanijekati, kralj Herod koji je razočaran i bijesan jer mu Isus nije pokazao ni jedno od čuda o kojima je slušao te brojni drugi. Kada Narod, koji isprva okružuje Isusa, slavi ga, poziva ga da ga liječi ili da mu bude vođa, ugleda Isusa uhićena i pretučena, okrene se protiv njega, izruguje mu se i traži da ga se razapne.

Rock-opera Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera Jesus Christ Superstar u produkciji Kazališta Komedija u ovoj je inscenaciji premijerno izvedena u ožujku 2019. pod dirigentskom palicom maestra Dinka Appelta i u režiji Damira Lončara. Scenografiju i dizajn svjetla potpisuje Ivo Knezović, kostimografiju Mirjana Zagorec, koreografiju Leo Mujić, a dizajn zvuka Igor Pauk.

Solisti su Đani Stipaničev, Filip Hozjak i Neven Stipčić (Jesus), Ervin Baučić, Fabijan Pavao Medvešek i Noa Rupčuć (Judas), Renata Sabljak i Vanda Winter (Mary Magdalene), Dražen Bratulić i Igor Drvenkar (Pilate), Adalbert Turner i Siniša Štork (Caiaphas), Jan Kovačić i Sven Pocrnić (Annas), Fabijan Pavao Medvešek, Dražan Bratulić i Fabijan Komljenović (King Herod), Dino Antonić (Peter) te Neven Stipčić i Vjekoslav Vostrel (Simon)., a više o predstavi pročitajte OVDJE.

Ulaznice uz popust od 30% u prodaji su na blagajnama Kazališta – Oktogon i Kaptol te online, u sustavu ulaznice.hr, uz promo kod POPUST30.