Rock-opera “Jesus Christ Superstar” nakon više od tri godine uskoro ponovo pred publikom!

Jedan od najvećih glazbeno-scenskih hitova Kazališta Komedija, rock opera JESUS CHRIST SUPERSTAR Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea pune četiri godine nakon premijerne izvedbe u svibnju gostuje u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci

Globalni glazbeno-kazališni fenomen, koji već više od 40 godina oduševljava publiku diljem svijeta, vraća se na kazališne daske! Budući da je kazalište “Komedija” trenutno u procesu obnove, riječka publika dobila je priliku da prva vidi ovo hit-ostvarenje nakon podulje stanke nastale zbog pandemije i zagrebačkog potresa.

Rock-opera Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera Jesus Christ Superstar u produkciji Kazališta Komedija u ovoj je inscenaciji premijerno izvedena u ožujku 2019. pod dirigentskom palicom maestra Dinka Appelta i u režiji Damira Lončara. Scenografiju i dizajn svjetla potpisuje Ivo Knezović, kostimografiju Mirjana Zagorec, koreografiju Leo Mujić, a dizajn zvuka Igor Pauk.

Suvremeni Broadway ili londonski West End gotovo su nezamislivi bez potpisa dva umjetnička genijalca – skladatelja Andrewa Lloyda Webbera, koji potpisuje brojne uspješne mjuzikle kao što su Evita, Mačke, Fantom u operi, Bulevar sumraka i Zviždanje niz vjetar te tekstopisca Tima Ricea, poznatog po djelima kao što su Evita, Šah, Disneyevim Ljepotica i zvijer (koja je trenutno također na Komedijinu repertoaru!) i Kralj lavova. Njihov Jesus Christ Superstar jedno je od najpoznatijih i najkvalitetnijih suvremenih glazbeno-scenskih djela, koje je dosad prikazano u više od dvadeset zemalja svijeta i vidjelo ga je više od pet milijuna ljudi. Premijerna izvedba zabilježena je davne 1971. na brodvejskoj pozornici, a sljedeće godine započelo je osam godina dugo putovanje na West Endu. Riječ je o najdugovječnijem mjuziklu svih vremena, a sjajni izvođači, suvremeni dizajn i očaravajuća koreografija, čine ovu energičnu i emotivnu produkciju toliko nezaboravnom.

 Jesus Christ Superstar govori o posljednjih sedam dana života Isusa iz Nazareta: osobita pozornost posvećena je odnosu običnih ljudi prema Isusu i prema događajima oko njega, pri čemu su dva glavna predstavnika tih odnosa Juda, koji se okreće od svojega učitelja i postaje izdajnikom, te Marija Magdalena, obraćena grešnica koja u Isusa ima neograničeno povjerenje. Tu su još i Pilat koji će ustuknuti pred svjetinom i osuditi Isusa premda ne vidi nikakve njegove krivice, Petar koji će Isusa tri puta zanijekati, kralj Herod koji je razočaran i bijesan jer mu Isus nije pokazao ni jedno od čuda o kojima je slušao te brojni drugi. Kada Narod, koji isprva okružuje Isusa, slavi ga, poziva ga da ga liječi ili da mu bude vođa, ugleda Isusa uhićena i pretučena, okrene se protiv njega, izruguje mu se i traži da ga se razapne.

U Rijeci će natupiti sljedeća podjela:

11.5.2023.           

Filip Hozjak (Jesus), Ervin Baučić (Judas), Renata Sabljak (Mary Magdalene), Dražen Bratulić (Pilate), Adalbert Turner (Caiaphas), Fabijan Pavao Medvešek (King Herod), Jan Kovačić (Annas), Dino Antonić (Peter), Neven Stipčić (Simon) Vjekoslav Vostrel.

12.5.2023.

Đani Stipaničev (Jesus), Fabijan Pavao Medvešek (Judas), Vanda Winter (Mary Magdalene), Igor Drvenkar (Pilate), Siniša Štork (Caiaphas), Dražen Bratulić (King Herod), Dino Antonić (Peter), Vjekoslav Vostrel (Simon)

U predstavi sudjeluje i veliki plesno-pjevački ansambl (Apostoli, Narod, Židovsko vijeće, Soul Girls) te Orkestar Kazališta Komedija.