Sve izvedbe “Ljepotice i zvijeri” u prosincu su gotovo rasprodane, u prodaji su ulaznice za siječanj 2023.!

Nakon rasprodanih prvih izvedbi u rujnu, planule su i ulaznice za izvedbe u prosincu – u prodaji su ulaznice za izvedbe u siječnju 2023.!

Podsjetimo, mjuzikl Ljepotica i zvijer u vrhunskoj produkciji Kazališta Komedija napokon je u rujnu stigao na pozornicu Lisinskog. Prve četiri izvedbe rasprodane su u rekordnom roku, kao i svih devet u prosincu (ostalo je još samo nekoliko ulaznica za poneku izvedbu). Iako prve izvedbe u prosincu tek slijede (od petka, 2. 12. 2022.), u prodaji su ulaznice za siječanj 2023
 
Veliki ansambl mjuzikla čine Vanda Winter i Buga Marija Šimić u naslovnoj ulozi Ljepotice, Ivan Glowatzky i Igor Drvenkar u ulozi Zvijeri (uz Nevena Stipčića u studijskoj ulozi), Fabijan Pavao Medvešek i Matko Knešaurek (Gaston); Dražen Bratulić i Đani Stipaničev (Lumiere); Igor Mešin i Goran Malus (Din Don); Renata Sabljak i Jasna Bilušić (Gospođa Kamilica); Ognjen Milovanović i Jan Kovačić (Lefou); Adalbert Turner, Ervin Baučić i Adam Končić (Maurice); Mila Elegović i Danijela Pintarić (Babette); Sandra Bagarić i Vlatka Burić Dujmović (Primadonna Grande Bocca); Vatroslav Hrelec, Adriana Klačar, Ruben Carović i Mihael Kokot (Mrvica); Filip Hozjak i Neven Stipčić (Monsieur D’Arque); Lana Blaće, Kristina Habuš i Irena Raduka (Budalaste djevojke) i Marta Simikić (Blizanka I / Sol) i Hana Samardžić (Blizanka II / Papar). Sudjeluju orkestar, zbor i balet Kazališta Komedija.
Redatelj i koreograf je Leo Mujić, te dirigenti Krešimir Batinić i Davor Kelić, a autorski tim još čine scenograf Stefano Katunar, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, dok je oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek, a prevoditelji su Ivanka Aničić, Vanda Vujanić Šušnjar i Dražen Bratulić.
Priča prati mladu djevojku Belle koja živi u malom selu, bez majke, sama sa svojim vrijednim ocem. Uživa u čitanju, zbog čega je u selu smatraju čudnom.
U nju je zaljubljen samodopadni Gaston, bivši vojnik koji je želi za ženu, iako mu Belle ne uzvraća ljubav. Kada jednog dana, prilikom svog godišnjeg odlaska na sajam, njen otac doživi nesreću i ne vrati se kući, Belle se odluči da ga sama potraži. Nađe ga kao zarobljenika začaranog dvorca, gdje ga je zatočila strašna zvijer. Ona dragovoljno zauzme očevo mjesto, on je slobodan, a ona ostaje zarobljenikom strašne zvijeri. Od ostalih začaranih stanara dvorca koji su nekada bili ljudi, a sada su zarobljeni u obične stvari, posuđe ili dijelove namještaja, Belle saznaje da je i sama zvijer nekada bila mladi i lijepi princ. Začarala ga je čarobnica čiju je ružu odbio i sad mora ostati u liku zvijeri dok ne pronađe pravu ljubav. Belle, iako zarobljenica, živi u dvorcu sa svim udobnostima i druži se sa Zvijeri, te polako uviđa njegovo dobro srce i zanimljivu osobnost.
 
Mjuzikl koji je svoju premijeru imao na Broadwayju 1994. godine napisali su Alan Menken (glazba), Howard Ashman i Tim Rice (stihovi), te Linda Woolverton (libreto). Nastao je prema istoimenom Disneyjevom filmu iz 1991. na kojem su radili isti autori. Na Broadwayju se ovaj mjuzikl igrao neprekidno dugi niz godina i dosegao je više od 5500 repriza, što ga čini jednim od najuspješnijih dijela iz tog žanra.
 
U izvođenju Komedijinih vrhunskih solista, kao i iskusnog zbora i baleta te usklađenog orkestra Kazališta Komedija, ova je bajka na pozornici Lisinskog zaživjela na najbolji mogući način, i, ako već niste, poklonite sebi i svojim najmilijima dva i pol sata Disneyjeve čarolije!
 
Ulaznice za siječanj 2023. su u prodaji u sustavu ulaznice.hr te na blagajnama Komedije u Oktogonu i Lisinskog.