Mjuzikl “Byron” od večeras dostupan online!

Od večeras (subota, 2.5.2020.) u 21 sat na portalu Jutarnji.hr bit će dostupan mjuzikl Darka Domitrovića i Mire Gavrana BYRON. Mjuzikl je dobitnik Nagrade hrvatskoga glumišta za 2018. godinu kao najbolja predstava u kategoriji opereta/mjuzikl.

Radnja se odvija 1820. godine u Veneciji – u središtu zbivanja su dvije sestre, Brigitte i Marie, zaljubljene u istog muškarca, engleskog romantika, pjesnika Lorda Georga Gordona Byrona. U vremenu nesklonom emocijama, naši junaci će doživjeti najsnažniju uzvišenu ljubav koja će ih povesti u dramatične i u komične situacije. Univerzalna priča u romantičnoj, putenoj Veneciji 19.st. u kojoj se zrcali Europa s junacima koji dolaze iz različitih naroda, zagrljena snažnom i plemenitom glazbom, majstorskom režijom i raskošnom orkestracijom povest će nas prema nezaboravnoj kazališnoj čaroliji.

Autorski tim čine dirigent Dinko Appelt, redateljica Ivana Čoh, koreograf Bojan Valentić, scenograf Stefano Katunar; kostimografiju potpisuju Elvira Ulip i Iva Šimunović Lisak, oblikovatelj svjetla je Aleksandar Mondecar, a autor projekcija Ivan Lušičić Liik.

Glumačku podjelu na snimci čine Đani Stipaničev, Sandra Bagarić, Danijela Pintarić, Nina Kaić Madić, Ronald Žlabur, Adalbert Turner, Jasna Bilušić, Biba Novak, Nedim Prohić, Ivan Magud, Adnan Prohić te plesački duet na svili Mateja Ivanković i Emil Kuzminski. Sudjeluju zbor, balet i orkestar Kazališta “Komedija”.

Snimka mjuzikla “Byron” sa engleskim titlovima bit će dostupna na ovom LINKU.

Želimo vam ugodnu večer uz našu predstavu!