Najavljujemo: Komedija na Festivalu mjuzikla u Opatiji gostuje s čak dvije predstave!

U petak, 7. lipnja i u nedjelju, 9. lipnja, Kazalište Komedija, u sklopu Festivala mjuzikla, gostuje na Ljetnoj pozornici Opatija  sa dvije hit predstave: Jesus Christ Superstar i Jalta, Jalta.

Jesus Christ Superstar je rock opera autorskog dvojca: skladatelja Andrewa Lloyda Webbera i i tekstopisca Tima Ricea, koja govori o posljednjih sedam dana života Isusa iz Nazareta: osobita pozornost posvećena je odnosu običnih ljudi prema Isusu i prema događajima oko njega, pri čemu su dva glavna predstavnika tih odnosa Juda (okreće se od svojega učitelja i postaje izdajnikom) i Marija Magdalena (obraćena grešnica koja u Isusa ima neograničeno povjerenje). Tu su još i Pilat (ustuknut će pred svjetinom i osuditi Isusa, premda ne vidi nikakve njegove krivice), Petar (Isusa će tri puta zanijekati), kralj Herod (razočaran i bijesan jer mu Isus nije pokazao ni jedno od čuda o kojima je slušao) i drugi. Narod koji okružuje Isusa, slavi ga, poziva ga da ga liječi ili da mu bude vođa; kad ga ugleda uhićena i pretučena, okrene se protiv njega, izruguje mu se i traži da ga se raspne.

7. lipnja s početkom u 21:30 sati predstava će biti izvedena sa sljedećom podjelom: 

JESUS: Filip Hozjak, JUDAS: Fabijan Pavao Medvešek, MARY MAGDALENE: Vanda Winter, PILATE: Dražen Bratulić, CAIAPHAS: Adalbert Turner, ANNAS: Jan Kovačić
KING HEROD: Fabijan Komljenović, PETER: Dino Antonić, SIMON: Neven Stipčić

 

Jalta, Jalta je hit mjuzikl Milana Grgića i Alfija Kabilja čija se radnja odvija na Jalti, u veljači 1945. godine, za vrijeme održavanja one glasovite konferencije na kojoj su Staljin, Churchill i Roosevelt dijelili svijet. S državnicima na Jaltu stigla su tri njihova sobara: Rus Griša, Englez Stanley i Amerikanac Larry. Oni su zaduženi da čuvaju i zrače rublje šefova triju svjetskih velesila.

Sobari su smješteni u staroj vili Aramovski u kojoj domarka Nina Filipovna vodi brigu da se živi u slozi i prijateljstvu. Međutim, jednako kao i njihovi šefovi, i sobari nemaju jedan u drugog povjerenja. Oni, naime također dijele svijet, i možda bi ga nekako uspjeli “podijeliti”, kad ne bi bilo “zelene livade”, malog komadića zemaljske kugle koji se nalazi na Antartiku i o kojem šefovi velikih sila ne znaju ništa.

9. lipnja s početkom u 21:30 sati predstava će biti izvedena sa sljedećom podjelom: 

Nina Filipovna, domarka vile Aramovski: Sandra Bagarić, Griša, ruski sobar: Đani Stipaničev, Larry, američki sobar: Filip Hozjak, Stanley, engleski sobar: Jan Kovačić, Samuel, sluga u vili Aramovski: Dario Došlić, Marfa, sluškinja u vili Aramovski: Vlatka Burić Dujmović, Brigadirka: Jasna Palić Picukarić, Američki general: Zlatko Ožbolt, Ruski general: Goran Malus, Engleski general: Saša Buneta, Tomakejev, šef ruskih agenata: Božidar Peričić, Maki, šef američkih agenata: Boris Barberić, Petronius, šef engleskih agenata: Adnan Prohić

Informacije o prodaji ulaznica: Festival Opatija.