U KLUBU KAZALIŠTA KOMEDIJA ODRŽANA PREMIJERA PREDSTAVE “KONTRABAS”

U ponedjeljak, 16. listopada 2023. u punom Klubu Kazališta Komedija održana je premijera monodrame Patricka Süskinda KONTRABAS koju je postavio i izveo glumac Filip Sertić, čiju je izvedbu premijerna publika nagradila dugotrajnim aplauzom.

Podsjetimo, predstava je nastala u koprodukciji Kazališta Komedija i Tesla Teatra, a u u fokusu ove drame je glazbenik koji je cijeli život podredio glazbi, a sada sjedi u zadnjem redu orkestra. Predstava postavlja pitanje: što ako cijeli život igramo po pravilima, poslušno i požrtvovno, a život nas za to ne nagradi? Predstava je oda onima koji su od života očekivali više. Nasmijat će vas do suza, ali i potaknuti na razmišljanje je li uspjeh kojim težimo zaista toliko važan. Život nije fer. Događa li se uistinu sve s razlogom? Zašto su neki od nas talentiraniji, bogatiji ili ljepši od drugih? Zašto neki sjede u prvom, a neki u zadnjem redu orkestra? Uz koju čašicu previše naš će antijunak otkriti sve o usamljenosti, anonimnosti i instrumentu koji baš i ne voli. U maniri dobrih, starih romantičnih komedija, ili bolje rečeno tragikomedija naš kontrabasist učinit će sve da osvoji jednu sopranisticu. Ali izlazi li ona sasvim slučajno s dirigentom? Ili je ipak problem u instrumentu? Čime mu se zamjerio Mozart i što je još pošlo po krivu u njegovu životu otkrit će vam iz svog dnevnog boravka jedan… ime mu nije važno, kontrabasist!… VIŠE

Sljedeće izvedbe su 18. te 23. i 24. listopada. Izvedba 18.listopada gotovo je rasprodana, a ulaznice su u prodaji u sustavu ulaznice.hr te na blagajni Kazališta u Oktogonu.